Kayyum sözleşme imzaladı

Van Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kayyum sözleşme imzaladı

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Van'ın gelecekteki hedeflerine ulaşabilmesi için, huzur ortamının devam etmesi için kardeşliğin, dayanışmanın bu birkaç yılda yeni elde ettiğimiz Van'ın daha güçlenmesi için sorumluluk almak zorundayız." dedi.

Arslan, Van Büyükşehir Belediyesi ile Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikasının toplu iş sözleşmesi imza töreninde yaptığı konuşmada, bu ülkenin birliğini, bekasını, geleceğini, birlikte yaşama anlayışını güçlendirecek, bölgenin geçmişte yaşadığı olumsuzluklara karşı ışık olacak yeni fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Hak-İş'in 43 yıllık tarihinde hep demokrasiden, özgürlüklerden, ülkenin birlik ve bütünlüğünden yana güçlü tavır aldığını anlatan Arslan, 12 Eylül 1980 darbesinin en ağır faturalarını Hak-İş'in ödediğini belirtti.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva da her zaman emekten, işçiden, çalışandan, alın terinden yana olacağını belirterek "Bu sözü burada veriyorum. Yaklaşık 3 aydır belediye başkan adayı olarak halkın arasındayım. Halka sürekli şehrin sorunlarını anlatıyoruz. Bu şehrin iki temel sorunu var. Biri yoksulluk, bir diğeri de işsizlik." dedi.

Takva, 2 gün önce Van için yapmayı planladıkları 74 projeyi açıkladıklarını dile getirerek 20 bin kişiyi iş sahibi yapacakları sözünü verdi. Konuşmaların ardından Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz