Kayyumlara saldıracaktı!

Diyarbakır'da kayyum, kaymakam ve milletvekillerine suikast düzenlemek üzere olan PKK'lı Seyrantepe semtindeki bir evde kıstırıldı. Çatışmada, Ş.T adlı örgüt üyesi öldürüldü.

Kayyumlara  saldıracaktı!

Diyarbakır'da merkez ilçe belediyelerine kayyum olarak atananlar ile siyasilere suikast için keşif yapan PKK'lı örgüt üyesi Ş.T. Seyrantepe semtindeki evde, çıkan çatışmada ölü ele geçirildi. İki kişi gözaltına alındı.

ALINAN İSTİHBARAT SONUCU

Güvenlik birimleri PKK'nın bir süredir Diyarbakır'da belediyelere kayyum olarak atanan vali yardımcıları ve kaymakamlar ile aralarında milletvekillerinin de olduğu bazı siyasilere suikast yapmak için keşif faaliyetlerinde bulunduğunu belirledi. Takibe alınan kişilerden, suikast için görevlendirilen PKK'lı terörist Ş.T.'nin dün akşam Yenişehir İlçesi Seyrantepe Semti'nde bir evde kaldığı saptandı.

SABAHA KARŞI OPERASYON

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri saat 03.00'da bu eve operasyon düzenledi. Polisin 'Teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık veren PKK'lı terörist Ş.T., çatışmada ölü ele geçirildi. Evde yapılan aramada PKK'lı teröristin suikastte kullanacağı değerlendirilen silah ile sahte bir kimlik bulundu. Polis, bu kişinin bağlantılı olduğu kişilere yönelik operasyonu sürdürüyor.

İL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Öte yandan, olayla ilgili İl Valiliğinden yapılan açıklamada, çalışmalar sonucu kentte özellikle görevlendirilen belediye başkan vekilleri, önemli siyasetçi ve iş adamlarına yönelik saldırı gerçekleştirileceği şeklinde alınan bilgiler doğrultusunda 12 Ocak'ta saat 03.30 sıralarında merkez Yenişehir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde bir ikamete güvenlik güçlerince operasyon düzenlendiği kaydedildi.

İKİ ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

"İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen belediye başkan vekilleri, siyasetçi ve iş adamlarına saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bir şüphelinin güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen şahısla irtibatlı olduğu değerlendirilen 2 şüpheli gözaltına alındı." ifadelerine yer verilen açıklamada, yapılan incelemede etkisiz hale getirilen şahsın üzerinde tabanca, 2 şarjör, 42 fişek ve başka bir şahıs adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı ele geçirildiği aktarıldı. Açıklamada, terör ve terör örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla ve aralıksız şekilde devam edeceği belirtildi.

KUZEY IRAK'A HAVA HAREKATI

Buarada, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak'ın Zap bölgesindeki PKK hedeflerine Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendiğini açıkladı. TSK'dan yapılan açıklamada, 11 Ocak 2017 tarihinde 16.19-16.29 saatleri arasında Irak' ın kuzeyi Zap bölgesine Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile düzenlenen hava harekatında bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan 2 havan mevzii (yüklü miktarda cephanesi ile birlikte) ve 2 barınağın içerisinde bulunan bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerle beraber ateş altına alınarak imha edildiği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz