Kürtçe ağıtlarla karşılandı

Samsun'da 5 gün önce askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu yaralanan 40 askerin arasında bulunan ve tedavi için kaldırıldığı hastanede 5 gün sonra şehit olan Er Sabır Binen'in naaşı, memleketi Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında karşılandı.

Kürtçe ağıtlarla karşılandı

Tokat'tan acemi askerleri Samsun-Çarşamba Havalimanı'na götüren yolcu otobüsü, Samsun'un Kavak İlçesi'nde 5 gün önce devrilmesi sonucu  yaralanan 49 askerden Diyarbakırlı Er Sabır Binen, kaldırıldığı Kavak Devlet Hastanesi'nde bugün şehit oldu. Şehit Er Sabır Binen'in naaşı, Samsun'da yapılan askeri törenin ardından saat 14.30'da uçakla memleketi Diyarbakır'a getirildi. Diyarbakır'dan askeri helikopterle Silvan İlçesi'ne getirilen şehit Er Binen'in naaşı, daha sonra Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastanesi Morgu'na konuldu.

Burada bekleyen yakınları tarafından Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları ile karşılanan şehit Er Binen'in naaşı, Samsun'dan gelmesi beklenen anne ve babasının da katılacağı törenle yarın ilçe merkezindeki Karabehlülbey Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz