Kuzey Irak'tan saldırıya geçti!

PKK Kuzey Irak topraklarından saldırdı. Tekeli bölgesindeki saldırıda, bir asker ve bir sivil işçi şehit oldu, iki aster yaralandı. Bölgede hava destekli operasyon başlatılırken, Karakoçan ve Bingöl'de 6 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Kuzey Irak'tan saldırıya geçti!

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde Irak sınırında bulunan Tekeli Köyü'ndeki üs bölgesine, PKK örgütü mensupları tarafından ağır silahlarla ateş açıldı. Saldırıda modüler üs bölgesi çalışmasında görevli olan 1 asker ve 1 inşaat işçisi şehit oldu, 2 asker yaralandı.

HAVAN VE ROKETATAR

Saldırı dün sabah Irak sınırındaki 2 bin 867 rakımlı Tekeli Üs bölgesine yönelik düzenlendi. Irak topraklarındaki Hakurk bölgesinden, modüler üs bölgesi çalışmaların yapıldığı yere doçka uçaksavarı, havan ve roketlerle ateş açıldı. Açılan ateş sonucu 1 asker ile 1 sivil şehit oldu 2 asker yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

ŞEHİTLERİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Şehit olan askerin sözleşmeli er olduğu belirlendi. 25 yaşındaki Sercan Fidan’ın şehadet haberi memleketi Edirne'nin Meriç İlçesi Küplü Beldesi'ndeki babasının evine verildi. Oğlunun şehit haberini alan Refik ve Zeynep Fidan çifti sinir krizleri geçirirken, amcası İbrahim Fidan, şehit Sercan'ın son bir kaç yılda sözleşmeli er olmaya çalıştığını söyledi.

ARTIK BU TERÖR BİTİRİLSİN

Şehit Sercan Fidan'ın amcası İbrahim Fidan, acı haberi sosyal medyadan gördüğünü ifade ederek şunları söyledi: "En son Ramazan Bayramı'nda geldi o zaman görüştük daha sonra sözleşmeli er oldu. Nisan ayında Isparta'ya gitti. Sonrada Hakkari'ye ataması oldu. Sercan'ın şehit olduğunu önce sosyal medyadan gördüm. Daha sonra arkadaşım olan Edirne Şehit Aileleri Derneği Başkanı Faruk Çitçi haber verdi. Küplü'de iş imkanı olmadığı için sözleşmeli er olmak istiyordu. Birkaç yıldır olmak istedi, Nisan ayında oldu. Çok yazık artık bu terör bitsin, başkasının canı yanmasın Çok hızlı bir çocuktu, yazık oldu."

ŞEHİT EDİLEN İNŞAAT İŞÇİSİ

Saldırıda şehit olan işçi 26 yaşındaki Osman Soylu'nun acı haberi, Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'ndeki ailesine ulaştı. Oğlu Osman Soylu'nun acı haberini alan emekli işçi baba Salih, anne Şükran ve eşi Serap Soylu ile yakınları gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılıp taziye çadırı kuruldu. Osman Soylu'nun 2 yıldır üs inşaatında işçi olarak çalıştığı, evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.

MELÜDE DERESİ

Buarada, Hakkari merkeze bağlı Taşbaşı köyü Melüde Deresi kenarında 21 patlamaya hazır RPG-7 antitank mühimmatı ile çeşitli malzemeler ele geçirildiği bildirildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince PKK/KCK bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İlimiz merkez Taşbaşı köyü Melüde Deresi kenarına bölücü terör örgütü mensuplarınca bırakılmış 21 patlamaya hazır RPG-7 antitank mühimmatı, 3 sırt çantası, şemsiye, akımölçer, 4 bin metre uzunluğunda kablo ve 55 metre uzunluğunda hortum ele geçirilmiş olup, ele geçirilen malzemeler Patlayıcı Madde İmha Timi (PAMİT) tarafından olay yerinde imha edilmiştir. Konuyla ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

İHA'LAR 5 PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Öte yandan, Elazığ Karakoçan İlçesi'ne bağlı Bulgurcuk Köyü'nün 3.5 kilometre doğu kesimindeki dağlık alanda tespit edilen silahlı bir grup teröristle dün sabah saatlerinde sağlanan sıcak temas sonucu çıkan çatışmada, 5 teröristin ölü birinin de yaralı olarak yakalanmasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı. Terör örgütünün 'Dersim Eyaleti' olarak adlandırdığı Tunceli bölgesinde son 1 yıl içerisinde aralarında çok sayıda üst düzey yönetici ve sözde eyalet sorumlusunun da aralarında bulunduğu 119 teröristin öldürülmesi, Kuzey Irak'taki Kandil Dağı'nda bulunan örgütün üst düzey yöneticileri tarafından masaya yatıralarak değerlendirildiği ifade edildi. Değerlendirme sonucu yıllarca örgüt içerisinde faaliyet yürüten ve birçok kanlı eyleme katıldığı belirtilen 'Ferhat Dersim' kod adlı Burak Aydemir'i sözde 'Dersim Eyalet komutanı' olarak görevlendirdiği bu teröristin de 25 kişilik silahlı bir grup ile yaklaşık 40 gün önce Tunceli'ye gelmek üzere Kandil'den yola çıktığı belirtildi.

OPERASYONUN DETAYLARI

Karakoçan İlçesi'ne bağlı Bulgurcuk Köyü'nün doğusundaki dağlık alandan geçerken, güvenlik güçleri tarafından fark edilen Burak Aydemir ve beraberindeki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla dün sabah erken saatlerinde sıcak temas sağlandı. Türkiye sınırlarına girdikten sonra alınan istihbarat üzerine takip edilen PKK'lı terörist Aydemir ve ekibi, Karakoçan Bulgurcuk Köyü kırsalında Tunceli'ye gitmek üzereyken kıstırıldı. Silahlı İHA'nın akıllı mühimmatıyla ilk anda 3 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyon kapsamında kaçan 2 terörist daha etkisiz hale getirildi. Aynı çatışmada örgütün sözde Dersim Eyalet sorumlusu olarak görevlendirilen 'Ferhat Dersim' kod adlı Burak Aydemir de yaralı olarak M-16 silahı ile birlikte yaralı yakalandı. Aynı grupta yer alan ve Bingöl'e kaçan başka bir terörist de Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler tarafından etkisiz hale getirildi.

BİNGÖL'DEKİ YAKIN TAKİP

Bingöl Valiliği, merkez ilçeye bağlı Kuruca köyü Kayabaşı Deresi Mevkii'nde dün saat 01.00 sıralarında bir bölücü terör örgütü mensubunnun tespit edildiğini açıkladı. Açıklamada, bunun üzerine kullanılan silahlı insansız hava aracı ile yapılan tek atış sonucu 1 erkek teröristin silahı ile birlikte ölü ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, "Ölen teröristin üzerinde; 1 AKS 74 Kalaşnikof marka silah, 2 el bombası, 144 adet 5.45 mm mermi, 5 şarjör ele geçirilmiştir" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz