Listelere tepki var!

24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimine yaklaşık 1 ay kalırken, önceki gün siyasi partilerin yüksek seçim kuruluna teslim ettikleri aday listeleri, kamuoyunda hayal kırıklığına neden oldu. Özellikle AK Parti’nin Diyarbakır’da gösterdiği adaylara vatandaşlar tarafından pek kabul görmedi.

Listelere tepki var!

 Mehmet Erim, “Milletvekili aday listeleri tam anlamıyla rezalet. Diyarbakır’ın hiçbir ihtiyacını karşılamayan, sadece belli kesimlerin arzularıyla hazırlanmış bir milletvekili aday listesi dolayısıyla hazırlanan listeden memnun değiliz. Bu listeye oy vermeyeceğim. Gördüğüm şu ki bölge insanı açıklanan milletvekili aday listesinden çok rahatsızlık duyuyor. Diyarbakır’ın temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve her zaman aynı dört dönem insanlarını görmekten artık bıktık. Ak Parti elbette ki parlamentoda 1. parti olarak yer alacak gibi görünüyor. Ama tek başına iktidar olabileceğine ihtimal vermiyorum. Bizim bölgede bazı siyasi sıkıntılar var tercihler farklı şekilde ortaya çıkabiliyor. Gerçi bütün partilerin bizim bölgeye bakış açısı aynıdır ve bölge insanı olarak bu durumdan da hoşnut değiliz. Halkımızı düşünen, halkımızla ilgili gerçek açıklamalarda bulunan ihtiyaç belirleyen partileri maalesef göremiyoruz. AK Partide temel ihtiyaçları artık karşılayamadığı için oy kaybına uğrayacak.”

“MİLLETVEKİLLİLİĞİ SEÇİMİNE HAYIR, REİSE EVET DİYORUM”

Ömer Efe, “Aday listelerini hiç hoş karşılamadık çünkü 4. Dönem Milletvekilliği yapmış isimleri bölgeye tekrar gönderilmeleri bizi üzdü bundan dolayı Milletvekilliliği seçimine hayır diyorum reise evet diyorum. İlk tercihim cumhurbaşkanlığı olacak.”

“DİYARBAKIR’I İYİ TEMSİL EDEN MİLLETVEKİLLERİNİN BİZİ TEMSİL ETMESİNİ İSTİYORUZ”

Nurullah Özbay, “Beklediğimiz isimleri görmedik. Listede daha çok farklı kişileri görmek isterdik. Artık dört dönemdir aynı insanları görmekten bıktık. Halkın sorunlarına eğilen milletvekillerini mecliste görmek istiyoruz. Diyarbakır’ı iyi temsil eden milletvekillerinin bizi temsil etmesini istiyoruz.”

“AK PARTİ LİSTESİNİ BEĞENMEDİM”

Mehmet Nesip Yardımcıoğlu: AK Parti listesini beğenmedim, HDP listesine de baktığımızda Diyarbakırlı fazla yok. Keşke HDP listesinde memleketimizden isimler bulunsaydı. AK Parti listesine baktığımızda hizmet edebilecek sivil toplum içinden kimse yok. Keşke halkın içinden adaylar olsaydı. Ama baktığımızda iş adamları listede.”

“BEKLEDİĞİMİZ BİR TABLO DEĞİLDİ”

Abdurrahman Baytekin, “Partilerin listelerini beğenmedik özellikle AK partinin. HDP’nin de adaylarında Diyarbakırlı yok. Daha önceki siyasetçilerin hiçbirini listeye almamışlar. Beklediğimiz bir tablo değildi açıkçası. Genel olarak baktığımızda favori parti yine AK Parti ama sürprizi de İYİ Parti olur. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de büyük olasılık ile Erdoğan kazanır.”

Kaynak: Diyarbakır Söz