O DA KIZINA KAVUŞUYOR

Eylemlerini kesintisiz sürdüren ailelerden Gevriye Ayhan'da mutlu sona ulaştı. Ayhan'ın kızı Pelda Ayhan, Suriye'deki PKK barınaklarından kaçarak, güvenlik güçlerine teslim oldu. Pelda Ayhan, Diyarbakır'a getirilerek, ailesiyle buluşturulacak.

O DA KIZINA KAVUŞUYOR

Diyarbakır'da HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerden Gevriye Ayhan'ın kızı Pelda Ayhan (21), Suriye'deki PKK barınaklarından kaçarak, güvenlik güçlerine teslim oldu. Pelda Ayhan, Diyarbakır'a getirilerek, ailesiyle buluşturulacak.

PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunması isteyen 86 ailenin, HDP il binası önündeki oturma eylemi 168'nci gününe girdi. Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde oturan, kızı Pelda'nın 2014 yılında kandırılıp, dağa kaçırıldığını belirterek, 13 Ocak günü HDP il binası önündeki yerini alan Gevriye Ayhan, oturma eylemi sırasında kızının teslim olduğu haberini aldı. Önceki akşam saatlerinde Suriye'deki  PKK barınaklarından kaçarak Şanlıurfa'da güvenlik güçlerine teslim olan Pelda Ayhan, sorgusunun ardından Diyarbakır'da ailesiyle buluşturulacak. Pelda'nın teslim olmasıyla birlikte oturma eylemi yapıp evlatlarına kavuşan aile sayısı 7'ye çıktı.

BAKAN SOYLU BİLGİYİ VERDİ

Çadırda eylemdeyken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisini cep telefonundan aradığını ifade eden Ayhan, kızının örgütten kaçıp Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olduğunu söylediğini belirtti. Kızıyla bugün veya yarın buluşturulacağını dile getiren Ayhan, şöyle konuştu:

"Bakanımız bana 'Gözünüz aydın kızınız teslim olmuş.' dedi. Allah ondan razı olsun. Kızım geldiği için çok sevindim, çok mutluyum. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Soylu'ya çok teşekkür ederim. Bize büyük destek verdiler. Allah onlardan razı olsun, Allah devlete zeval vermesin." Eyleme katılan diğer annelerin de çocuklarına kavuşacağına inandığını dile getiren Ayhan, "Allah bu annelere evlat acısı göstermesin. İnşallah diğer aileler de yakında çocuklarına kavuşur." dedi.

ANNELERİN GÖZYAŞLARI DURSUN

Soğuk havaya ve kara rağmen eylemlerini sürdüren annelerden Fatma Bingöl, yaptığı açıklamada, evlatlarına kavuşmak istediklerini söyledi.

HDP il binası önünde 168 gündür çocuklarını beklediklerini belirten Bingöl, "Bütün aileler kararlı, evlatlarımızı almadan buradan gitmeyeceğiz. Çocuklarımızı artık geri versinler. Artık dağa çocukları götürmesinler. Bu kan, annelerin gözyaşları dursun." diye konuştu.

 HDP ve PKK'ya tepkisini dile getiren Bingöl, "Bu annelerin ahı yanlarına kar kalmayacak. PKK bu annelerin gözyaşlarında boğulacak. Kendi çocukları kuş tüyü yataklarında yatıyor, bizimkiler dağda soğukta yatıyor. İnşallah onlar gözyaşlarımızda boğulacaklar. Bu annelerin gözyaşı boşa gitmeyecek." ifadelerini kullandı.

Bingöl, güvenlik güçlerine teslim olması için evladına çağrıda bulunarak, "5 yıldır psikolojim bozuldu, uyuyamıyorum." dedi.

EVLADIM GELİRSE İÇİM ISINIR

Anne Songül Altıntaş ise oğlunun 5 yıl önce PKK tarafından kaçırıldığını anlattı. Eylemini sürdürmekte kararlı olduğunu vurgulayan Altıntaş, şunları kaydetti: "PKK çözülmeye başladı, inşallah sonu gelecek. Bazı annelerin evladı geldi, bizim de gelecek inşallah. Evladımız gelecek, biz de onların bitişini zevkle seyredeceğiz. Allah hakkımızı bu PKK'ya bırakmasın. İki cihanda elimiz onların yakalarında olacak. Burada üzerimize kar yağıyor ama bizim içimiz daha beter buz tutmuş. Evladım gelirse içim ısınır."

'KIZIMI KAÇIRIP, PKK'YA SATTILAR'

7 yıl önce PKK tarafından kaçırılan kızı Zübeyde için Hakkari'nin Şemdinli ilçesinden gelerek HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasında önündeki oturma eylemine katıldı. Koç, kızının zorla götürülerek PKK’ya satıldığını belirterek, şunları söyledi:

"PKK yandaşları, kızımı alıp PKK’ya sattı. Kızım için buradayım, onu almadan gitmeyeceğim. Kızım, beni duyuyorsan o zalimlerin elinden kaç, gel devletimize teslim ol. Ben biliyorum seni zorla götürdüler, sattılar seni. Onlar kendi evlerinde keyif yapıyorlar, seni de ölüme gönderdiler. Kaç gel, teslim ol, ceza da vermiyorlar. HDP ve PKK diyor sizin çocuklarınız kendi isteğiyle geliyor diye, bunların yüzü ortaya çıktı, Van’da HDP milletvekilinin arabasında bir PKK’lı yakalandı. Onlar bizim çocuklarımızı zorla götürüyorlar, demesinler kendi istekleriyle geliyorlar diye. Hiçbir çocuk kendi isteğiyle gitmiyor oraya. Kimse anasını babasını ailesini bırakmaz. Artık yeter, analar ağlamasın. Bu HDP'yi de kapatsınlar. Çocuklarımız gelip teslim olsunlar, orada ölüm var."

7 AİLE EVLADINA KAVUŞMUŞ OLDU

Hacire Akar'ın oğlu Mehmet'in yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer, Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye, Halime Kadran'ın torunu Halil İbrahim Kadran, Necla-Metin Açan çiftinin oğlu Harun Açan'ın ve Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftinin oğlu Hüseyin, son olarak ta önceki gün Gevriye Ayhan'ın 21 yaşındaki kızı Pelda Ayhan kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasıyla oturma eylemi yapan ailelerden 7'sı evlatlarına kavuşmuş oldu. Hatice Ceylan, Halime Kadran ile Hüsniye- Hüseyin Kaya, Necla-Metin Açan ve Nizamettin-Aslıhan Eşrefoğlu çiftleri, diğer ailelere destek olmak için oturma eylemlerine devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz