Onlar Kur'an Bülbülleri!

Diyarbakır İl Müftülüğü tarafından, ilçe Kur'an kursları arası Kur'an-ı Kerim güzel okuma yarışma yapıldı.

Onlar Kur'an Bülbülleri!

Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an Kurslarına katılmayı ve Kur'an-ı Kerim okumayı teşvik amaçlı Kur'an Kurslarında okuyan öğrenciler arasında, Diyarbakır'da yarışma düzenlendi.

İlçe Müftülüklerince 2 kategoride gerçekleşen yarışmada dereceye girenlere ödüller verildi. Diyarbakır il birinciliği için "Yüzünden Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" sonucunda bayanlardan Merkez Kayapınar İlçesi Tepeşehir Neriman Cankız Kur'an Kursu öğrencisi İlknur Yıldırım birinci, Yenişehir ilçesinden Sevgi Sezer ikinci olurken Çermik ilçesinden Songül Bayhan ise üçüncü oldu.

YARIŞMADA DERECE ALANLAR

Erkek öğrencilerden Silvan ilçesi Selahaddini Eyyubi Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Yusuf Koğanç birinci, Feyzi Arslanoğlu ikinci ve Kocaköy ilçesinden Ali Bozkurt ise üçüncü oldu. Her kategoride birincilere 250, ikincilere 150, üçüncülere de 100 lira, ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere de kitap hediye edildi. 1'ci kategoride birinci olan İlknur Yıldırım ile Yusuf Koğanç 3 Mayıs'ta Diyarbakır'da yapılacak olan Türkiye Bölge Birincileri Yarışmasına katılacaklar.

Kaynak: Diyarbakır Söz