Görüş Bildir

Sınır bölgeleri istimlak edilsin

Mardin'in Suriye sınırındaki Nusaybin ilçesinde hayat normale dönerken, özellikle sınıra yakın yerleşim yerinde bulunan vatandaşların tedirginliği sürüyor. Buralarda ikamet eden vatandaşlar, evlerinin istimlak edilmesini istiyor.

Sınır bölgeleri istimlak edilsin

Türkiye'nin Suriye'de Fırat'ın doğusunda yürüttüğü 'Barış Pınarı Harekâtı'na, ABD ile varılan uzlaşma çerçevesinde 5 gün ara vermesiyle birlikte, bölgede sessizlik hâkim oldu.

Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi karşısındaki Tel Abyad ile Ceylanpınar karşısındaki Resulayn ilçelerinde silah sesleri susarken, tek taraflı saldırıların yapıldığı Mardin sınır hattında da bir sessizlik var.

Mardin'in Suriye sınırındaki Nusaybin ilçesinde hayat normale dönerken, özellikle sınıra yakın yerleşim yerinde bulunan vatandaşların tedirginliği sürüyor.

Çocuklarının korkudan eve dönemediğini belirten vatandaşlar, özellikle sınıra yakın evlerin istimlak edilmesini istiyor.

"Can güvenliğimiz yok"

Evinin sınıra yakın olduğunu ve saldırılar nedeniyle korku içinde yaşadıklarını kaydeden Mehmet Beşir Aktulun, özellikle çocuklarının korkudan artık uyuyamadığını söyledi.

"Sınıra yakın olan evlerimizin bir an önce devlet tarafından istimlak edilmesini istiyoruz." diyen Aktulun, "Çünkü orada can güvenliğimiz yok." dedi.

Aktulun, "Sınıra yakın evlerin hepsi sınıra ya 100 metre ya da 200 metre mesafededir. Oradan gelen kurşunlar direk bizim evlere değiyor. O yüzden orada can güvenliğimiz yok.  Orada bir can kaybı yaşanmadan devlet tarafından istimlak edilmesini istiyoruz. Bir can kaybı olduktan sonra eve ne yaparız." dedi.

"Nusaybin; darbe üstüne darbe yedi"

Nusaybin'in çukur siyasetinden darbe aldığını kaydeden Aktulun, Suriye harekâtı nedeniyle yeni bir darbe daha yediğini söyledi. Hem vatandaşların hem de esnafın perişan olduğunu aktaran Aktulun, şu an ne yapacağını bilemediğini belirtti.

"Esnaf perişan haldedir"

Aktulun, "Esnaf perişan haldedir, ne yapacaklarını bilmiyor. Bir sürü kredi kartı ve çek borçları var. Esnafın itibarının kırılmaması için devletin gerekeni yapması lazım. Yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmasını istiyoruz." diye konuştu.

"Çocuklar korkudan uyuyamıyor"

Nusaybin'e yapılan saldırılarda en çok çocukların etkilendiğinin altını çizen Aktulun, çocuklarının sabaha kadar uyuyamadığını söyledi. Aktulun, "Sınıra yakın olduğumuz için çocuklarımız çok korkuyor. Sınıra çok yakınız, bu yüzden evlerimizi bırakıp başka mahallere gitmişiz. Gücü olan ilçe dışına taşınıyor, olmayanlar da akrabalarına sığınıyor. O yönden devletten sınıra yakın evleri istimlak etmesini istiyoruz." dedi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi