Sala için imamı döven 4 kişi tutuklandı

Bursa’nın Orhangazi İlçesi'nde, darbe girişiminin yapıldığı cuma gecesi camiden sala okunması yüzünden çıkan kavgada imamı dövdükleri ileri sürülen 4 kişi tutuklandı.

Sala için imamı döven 4 kişi tutuklandı
Olay, 15 Temmuz gecesi Çeltikçi Mahallesi’nde meydana geldi. Başarısız darbe girişimi sırasında tüm ilçe genelinde merkezi sistemle sala okunmaya başladı. İlçenin Çeltikçi Mahallesi'nde cami yanındaki evde oturan Ekrem T., oğulları Hakan ve Uğur Can T. ile Ali A. sabaha karşı neden sala okunduğunu sormak için camiye gitti. Kapının kilitli olduğunu gören 4 kişi açık olan camdan içeri girerek caminin şalterlerini indirip salayı susturdu.
Salanın susmasıyla camiden gelen sesleri duyan imam Nurdoğan Akın dışarı çıktığında 4 kişiyle karşılaştı. Salanın susturulmasına tepki gösteren imam Akın ile bu kişiler arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü.Ekrem, Hakan, Uğur Can T. ve Ali A., cami imamı Nurdoğan Akını dövdü.
Hastaneye gidip 10 günlük 'iş göremez' raporu alan imam Nurdoğan Akın, kendisini döven Ekrem T. ve oğulları Hakan ve Uğur Can T. ile Ali A.'dan şikayetçi oldu. Polis tarafından gözaltına alınan 4 kişi sorgularından sonra sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Çeltikçi Mahallesi Muhtarı Şevki Şirin, yaşanan olaydan dolayı üzgün oldukarını söyledi. Mahallede herkesin imam Nurdoğan Akın’ı sevdiğini belirten muhtar Şirin, "Bu olay bizleri üzdü. Çeltikçi halkı olarak biz imamımızı seviyoruz. Çirkin olayı gerçekleştirenler ile imam arasında daha önce de tartışmalar yaşandı. Ancak yaşanan bu olay asla kabul edilemez dedi.DHA

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler