Türkiye tek yürek!

İdlib'de rejim unsurlarınca alçakca gerçekleştirilen ve 33 vatan evladının şehit olduğu sonrası Türkiye "tek yürek" oldu? Vatandaşlar, tepki göstererek, ev ve iş yerlerine Türk bayrağı astı

Türkiye tek yürek!

Ülkede terör örgütlerinin ve emperyal güçlerin yuvalanmasını engellemek yerine kendi halkını katleden eli kanlı Beşar Esed, Türkiye’nin Adana Mutabakatı gereği kendi sınır güvenliğini sağlamak ve Suriyelilerin döneceği güvenli bölge oluşturmak için yürüttüğü faaliyetleri içine sindirememenin düşmanlığıyla bir kez daha önceki gece kalleşçe saldırdı.

Suriye’de barış ortamını oluşturmak için ülkedeki varlığın sürdüren tek ülke konumundaki Türkiye’ye saldıran Rus destekli Esed güçleri, TSK unsurlarına provokatif saldırılarnın son halkasında, hava harekatında 33 Mehmetçik şehit edildi. Kalleşce gerçekleştirilen hain saldırı Türkiye'yi yasa boğarken, 7'den 70'e vatandaşlar tek yürek oldu.

MAHMEDİMİZİN YANINDAYIZ

Mardin'de, İdlib'de rejim unsurlarınca yapılan hava saldırısına tepki gösteren esnaf ve vatandaşlar, ev ve iş yerlerine bayrak astı. Birinci Cadde esnaflarından İbrahim Seçilmiş saldırıyı lanetlediklerini belirterek Mehmetçiklerin arkasında olduklarını söyledi.

"Türkiye'mizin başı sağ olsun, çok üzülüyoruz.'' diyen Seçilmiş, şöyle devam etti: ''Vatan aşkı için şehitlik mertebesinde ulaşan kardeşlerimize Allah rahmet etsin diyoruz. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Dün akşamdan beri uyumadık, sabah dükkana da gelir gelmez ilk işimiz bayrağımızı asmak oldu. Mardin'den Mehmetçiklerimize destek oluyoruz. Her zaman devletimizin emrindeyiz."

ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPARIZ

Esnaf Sabahattin Ağalday da şehitlere rahmet, gazilere de acil şifalar dileğinde bulundu. Askerler için dua ettiklerini belirten Ağalday, ''Şu an elimizden gelen bu. Bayrağımız astık, askerlerimize destek çıktık. Her zaman devletimizin ve askerlerimizin arkasındayız.'' dedi.

Vatandaşlardan Abdulkadir Özçelik de önceki geceden bu yana içlerinin kan ağladığını dile getirdi. Regaip Kandili'nde de bütün şehitler ve askerler için dua ettiklerini belirten Özçelik, ''Allah şehitlerimizin mekanını cennet etsin, oradaki bütün askerlerimizi korusun.'' ifadesini kullandı. Kamile Erkoç da şehit haberlerinden dolayı derin üzüntü duyduklarını, her zaman askerler için dua ettiklerini söyledi.

ÖĞRENCİLERDEN ŞEHİT ANMA ZİYARETİ

Siirt'teki öğrenciler, İdlib'de rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit olan 33 askeri anmak için şehitlik ziyaretinde bulundu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi'nin organize ettiği etkinliğe katılan öğrenciler, Türk bayraklarıyla Garnizon Komutanlığındaki şehitliğe gitti.

Kur'an-ı Kerim okunan etkinlikte öğrenciler, İdlib'de şehit olan askerler için dua etti.

Öğrencilerden Mehmet Çakmak, İdlib'de 33 askerin şehit olduğu saldırıdan derin üzüntü duyduklarını belirtti.

Millet olarak kenetlendiklerini belirten Çakmak, "Üzücü olaydan dolayı buradayız. 33 askerimizin şehit edilmesi tüm ülkeyi yasa boğdu. Şehitliği ziyaret ederek askerlerimiz için dua ettik, tüm ülke olarak olayı nefretle kınıyor, birlik ve metanetimizi koruyoruz." dedi.

Kader Büyükhan da hain saldırı nedeniyle geceden beri uyuyamadıklarını belirterek, "Biz güçlü bir Türkiye'yiz. Bunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Hain saldırıyı kınamak için şehitliği ziyaret ederek, şehitlerimiz için Kur'an okuttuk, dua ettik. Tüm ülke olarak kenetlenme zamanı." diye konuştu. Amine Akdoğan da şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

BÖLGENİN DİĞER İLLERİ

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla saldırıyı kınadı.

Programda şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programa katılanlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Var olsun Türkiye yaşasın Mehmetçik." sloganları attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Türk Eğitim Sen Gölbaşı Temsilcisi Mahmut Yetişgen, "Sözün bittiği yerdeyiz. İdlib'deki hain saldırı hepimiz derinden üzmüştür. Ülkemize yönelik hain planları bertaraf etmek için verdiğimiz mücadele birilerini rahatsız etmiş ki hainler bizi can evimizden vurmaya kalkmışlardır. Kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türk Milletinin başı sağ olsun." ifadelerine yer verdi.

Adıyaman Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat ise yayımladığı mesajda, Türk milletine başsağlığı dileyerek, İdlib'de şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, askerlere sabır diledi.

Kahraman Türk askerinin ülke sınırlarını ve mazlumları koruduğunu belirten Fırat, "Lakin hainlik peşinde olanlar, insanlığın yaşam hakkını elinden almak isteyenler ve kendi yurttaşlarını yerinden edenler bu değerleri hiçe sayarak hareket etmektedirler. Bu acımasız saldırının sahipleri hak ettikleri cezayı misliyle alacaklardır. Türkiye bu hususta üzerine düşeni yapmaktadır. Bizler de ordumuz için ülkemiz için tüm desteğimizi seferber etmeye hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRK BAYRAKLARI DAĞITILDI

Şanlıurfa'da merkez Karaköprü Belediyesince esnaf ve ilçe halkına Türk bayrağı dağıtıldı.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, şehit olan askere Allah'tan rahmet, yaralılara ise şifa temennisinde bulundu.

Saldırıyı kınayan Baydilli, şöyle devam etti:

"Hainler beklemediğimiz bir dönemde saldırı gerçekleştirerek kahraman Mehmetçiklerimizi şehit etmişlerdir. Yapılan bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor, bu mübarek günde bu saldırıyı gerçekleştirenleri Allah'a havale ediyorum. Bunlara en güzel cevabımızı millet olarak birlik ve beraberliğimizi ortaya koyarak vereceğiz. Bu acılı günümüzde en güzel cevabımızı dağıtılan Türk bayraklarını evlerimize ve iş yerlerimize asarak göstereceğiz."

REJİM UNSUNLARI KINANDI

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, İdlib'de rejim unsurlarının hava saldırısını kınadı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gereken sorumluluğu göstereceğine inandıklarını aktaran Karabulut, "Hain saldırıda şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de İdlib'de şehit olan askerler için Allah'tan rahmet dileyerek, "Zaman bir ve birlik olma günüdür. Hükümetimizin yapılan hain saldırıya karşın bütün adımları atacağından hiç şüphemiz yoktur. Hainlere hak ettiği şekilde cevap verilecektir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Mehmetçiğimizin büyük zaferler kazanacağından şüphemiz yoktur. Allah tüm güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin. Milletimizin başı sağ olsun." mesajını paylaştı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Mübarek günde böyle bir haber almanın kendilerini üzdüğünü aktaran Çınar, "Yüreğimize mübarek kandil gecesi ateş düştü. Daha fazla şehit haberi almamak dileğiyle tüm yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Öte Yandan Darende Kaymakamlığı önünde Türk Kızılay görevlilerince açılan stantlarda vatandaşlar, muhtemel ihtiyaç dolayısıyla kan bağışı yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz