Tutşi yerine Kantarcı!

31 Mart seçimlerinden iki gün sonra DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne asaleten atanan ve kurumun Genel müdürlüğünü vekaleten yürüten Mehmet Fırat Tutşi, HDP'li yönetimce görevden alınarak yerine Zeki Kantarcı getirilildiği bildirildi.

Tutşi yerine Kantarcı!

AK Partiden, Diyarbakır Büyükşehir belediye Başkan adayı olarak seçime giren kayyum Cumali Atilla tarafından, seçimden hemen iki gün sonra Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşleri (DİSKİ) Genel Müdürlüğü’nü vekaleten yürüten Mehmet Fırat Tutşi'nin asaleten atanmasına, HDP'li Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Dr. Selçuk Mızraklı, vize vermedi.

Jet hızıyla görevden alınan Tutşi'nin yerine daha önce de DİSKİ Genel Müdürlüğü görevini yürütmüş olan Zeki Kantarcı getirildi. Kantarcı, müdür vekilliği yaptığı dönemde atanan kayyum Cumali Atilla tarafından vekillik görevinden alınmıştı.

ASALETEN ATANMIŞTI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın görevden alınarak yerlerine kayyum atanması sonrası, DİSKİ Genel Müdürü Selahattin Elçi görevden alındı. Elçi'nin yerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan Ahmet Karadağ, DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne atandı. Kocaeli'nden getirilen ekip ile kayyum Cumali Atilla arasında anlaşmazlık baş gösterince, Karadağ tayin istedi. Tayinin çıkması ardından boşalan koltuğa, vekaleten Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü personeli Mehmet Fırat Tutşi atanmıştı. Seçimden iki gün sonra Tutşi, DİSKİ Genel Müdürlüğü’ne asaleten atanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz