Tutuklu annelerinden sloganlı, düdüklü yürüyüş

Diyarbakır’da yürüyüş yapan tutuklu anneleri, attıkları sloganlar, çaldıkları düdükler ve söyledikleri şarkılarla açlık grevleri ve ölüm orucuna dikkat çekti.

Tutuklu annelerinden sloganlı, düdüklü yürüyüş

Tutuklu yakınları ve annelerin, cezaevlerinde süren açlık grevi ve ölüm orucu eylemlerine dikkat çekmek için merkez Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkı ve civarında yaptıkları oturma eylemi 20’nci gününü geride bıraktı. 14 gündür bariyerlerle kapatılan parkın karşısında bulunan eski Un Fabrikası önünde tüm yasaklara rağmen bir araya gelen tutuklu annelerine dün de Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekilleri Semra Güzel ve Musa Farisoğulları destek verdi. Oturma eylemini gerçekleştiren anneler, attıkları sloganlar, çaldıkları düdükler ve söyledikleri şarkılarla seslerini duyurmaya çalıştı.

POLİS ABLUKASINDA YÜRÜYÜŞ

Oturma eyleminin ardından tutuklu anneleri, polis koridorunda Sunay Caddesi üzerinden TUAY-DER binasına doğru yürüyüşe geçti. Anneler, yürüyüş sırasında slogan atarak, düdük çaldı, alkış tuttu. Yürüyüşte polis sık sık, atılan sloganların yürüyüşü, izinsiz yürüyüşe dönüştürdüğünü ve müdahale edeceği uyarısında bulunurkan, ancak müdahale etmedi.

‘KORKMUYORUZ’

Yürüyüşten sonra TUAY-DER binası önünde toplanan anneler, basın açıklaması yaptı. Tutuklu annesi Zehra Şahin, "Ruhumuz bedenimizde olduğu sürece çocuklarımızın arkasında olacağız. Avrupa dahil tüm dünya gözünü kulağını kapatmış. Açın artık gözünüzü kulağınızı. Çocuklarımız açlıktan ölüyor, yemek nedir unutmuş. Boğazımızdan bir şey geçmiyor. Gençlerimizin bedeni eriyor ama ne çocuklarımız biter ne biz biteceğiz. Artık yeter. Erdoğan'ın çocukları değil 6-7 ay, sadece 1 ay aç kalsın. Bakalım Erdoğan dayanabiliyor mu? Yüreği yanmayacak mı? Ama vicdan yok onda. Elini vicdanına koysun, yazıktır yeter artık" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından eylem alkış ve sloganlarla son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz