Milja Ramö Ajda Pekkan'ı adeta gömdü! Ajda Pekkan Madonna olamaz

Vodafone Smart 6 Harbiye Açıkhava Konserleri’nin açılışını yapan efsane şarkıcı Ajda Pekkan’ı ilk kez izlemeye giden HT MAGAZİN’in Fin muhabiri Milja Ramö, Ajda Pekkan Tükiye’nin Madonna’sı değil diyerek görüşlerini bildirdi.

Milja Ramö Ajda Pekkan'ı adeta gömdü! Ajda Pekkan Madonna olamaz

Vodafone Smart 6 Harbiye Açıkhava Konserleri’nin açılışını yapan efsane şarkıcı Ajda Pekkan’ı ilk kez izlemeye giden HT MAGAZİN’in Fin muhabiri Milja Ramö, Ajda Pekkan Tükiye’nin Madonna’sı değil diyerek görüşlerini bildirdi.

HT MAGAZİN’in Fin muhabiri Milja Ramö Ajda Pekkan’ı yerden yere vurdu. Milja Ramö, Ajda Pekkan hakkında yaptığı yorum şu şekilde…

Ajda Pekkan, Madonna gibi dans etmiyor. Ne yaşlı ne de genç görünüyor.

Şarkı söylerken sesi orta yaşlı bir kadınınki gibi çıkıyor ama küçük bir kız gibi konuşuyor.

Konserin başlamasını beklerken “Neden konser yeri bu kadar küçük?” diye düşündüm.

Ajda’nın müziği bana göre değil. Büyükannem ya da teyzem Türk olsaydı belki onu severlerdi.

"AJDA PEKKAN TÜRKİYE'NİN MADONNA'SI DEĞİL"

Ajda Pekkan, önceki akşam, Vodafone Smart 6 Harbiye Açıkhava Konserleri’nin açılışını yaptı. Konseri izleyen HT Magazin’in Fin muhabiri Milja Ramö, “Bana göre Ajda Pekkan Türkiye’nin Madonna’sı değil, Tina Turner’ı” diyor. İşte Ramö’nün konser izlenimleri...

Ajda Pekkan kim?” diye sordum. Bir arkadaşım “Türkiye’nin Madonna’sı” dedi. Biraz utandım, “Türkiye’de yaşarken bunu nasıl bilmem, Ajda Pekkan’ı nasıl tanımam?” diye düşündüm. Fakat çocukluğumdan Tarkan’ın öpücüklerini hatırlıyorum. Onları kim unutabilir ki?

Finlandiya’nın ünlülerinin hayatı Türkiye’deki meşhurlardan farklı. 5.3 milyon nüfuslu ülkemde herkes herkesi tanır ve küçük nüfuslu bir ülkede kimse süperstar olamaz. Türkiye’nin süperstarı Ajda Pekkan hakkında, konserden önce hiçbir şey bilmiyordum, onu hiç dinlememiştim. Sokakta reklamını gördüm, yaşlı olduğunu öğrendim. Sonra da yüzünün tarihini merak ettim. “Önceden nasıl görünüyordu? Saçının gerçek rengi neydi?” diye düşündüm. Belki o da bilmiyordur artık. Finlandiya’da estetik yüzeysel ve sıkılmış insanlar içindir ama Türkiye’de kadınlık farklı, başka beklentiler var. Belki de bu yüzden Finlandiya’da hiç süperstar yoktur.

‘KONUŞMASI KÜÇÜK BİR KIZ GİBİ’

Konserin başlamasını beklerken “Neden herkes rahat? Neden herkes oturuyor? Neden konser alanı bu kadar küçük?” diye düşündüm. Süperstarların daha büyük sahnelere ihtiyacı yok mu? Madem Ajda Pekkan Türkiye’nin Madonna’sı, konser daha büyük, insanlar daha heyacanlı olmalıydı. Ajda Pekkan sahneye geldiğinde izleyiciler heyecanlandı. Oturan insanların nasıl bu kadar ses çıkardığına şaşırdım. Bir süre sonra müziğin ritmiyle dans ediyordum. “Bu konser iyi olabilir” diye düşündüm. Türkçe şarkıların en özel yanı bana özlemlerimi hatırlatmaları. Büyükannemi ve evimi özlediğimi fark ettim.

Ajda Pekkan, Madonna gibi dans etmiyor. Ne yaşlı ne de genç görünüyor. Şarkı söylerken sesi orta yaşlı bir kadınınki gibi ama küçük bir kız gibi konuşuyor. Belki hayatta güçlüdür ama sahnede güçsüz bir kız çocuğu gibi... Erkek dansçılar tişörtlerini çıkardıklarında kadın ve erkek izleyiciler bağırmaya başladı. Finli erkekler bu tablonun karşısında sadece gülümser. İnsanlar dans etmeye başladı ama dans edecek yer yok! Biz pek dans etmesek de, Finlandiya’daki konserlerde dans için özel alan olur.

‘BANA GÖRE DEĞİL’

Ajda Pekkan’ın müziği bana göre değildi. Büyükannem ya da teyzem Türk olsaydı, belki onu severlerdi. Güzel kadınları seven büyükbabam da yüzünü beğenebilirdi. Birkaç şarkıdan sonra sıkıldım. Konserde ara olması beni şaşırttı çünkü Finlandiya’da ara olmaz. Pekkan düet yaparken Bono geldi zannettim ama karşısındaki adam tabii ki Bono değildi. Ajda Pekkan’ı izlerken aklıma Finli şarkıcı, Paula Koivuniemi geldi. Arkadaşlarıma Facebook’tan “Dünyanın Paula’sı kim?” diye sordum. “Tina Turner, Celine Dion, Barbra Streisand” gibi yanıtlar aldım. Bütün bu kadınlar büyük starlar ve Ajda Pekkan da benim için onlarla aynı ekipte yer alabilir. Ama bana göre Türkiye’nin Madonna’sı değil. Madonna ondan daha çağdaş.

Kaynak: Diyarbakır Söz