Oyuncu Özge Ulusoy'dan evlilik iddialarına atarlı açıklama, neler söyledi, Hacı ile evlenecek mi?

Güzel oyuncu ve manken olan Özge Ulusoy evlilik haberlerine bomba açıklamalarda bulundu. Özge Ulusoy sevgilisi Hacı Sabancı ile hakkında çıkan evlilik haberlerine daha fazla dayanamayıp isyan ‘etti. Özge Ulusoy’un olay açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Oyuncu Özge Ulusoy'dan evlilik iddialarına atarlı açıklama, neler söyledi, Hacı ile evlenecek mi?

Güzel oyuncu ve manken olan Özge Ulusoy evlilik haberlerine bomba açıklamalarda bulundu. Özge Ulusoy sevgilisi Hacı Sabancı ile hakkında çıkan evlilik haberlerine daha fazla dayanamayıp isyan ‘etti. Özge Ulusoy’un olay açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

Özge Ulusoy, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde evlilik fuarında podyuma çıktı. Özge Ulusoy, gazetecileri “Düğünüme hoş geldiniz” diyerek tepkisini gösterdi.

Manken ve oyuncu olan Özge Ulusoy, sevgilisi Hacı Sabancı’nın kendisine 100 bin dolarlık pırlanta yüzük hediye ettiği iddialarına açıklamalarıyla son noktayı koydu.

Özge Ulusoy’un olay açıklamaları şu şekilde…

 “Yüzük olsa elimde olurdu. Niye bu kadar üzerime geliniyor anlamıyorum? Ben evlenmeyeceğimi yine söylüyorum. Annem ve babam aradı, sitem edenler oldu. Evlenecek olsam sinyalini veririm. Öyle bir teklif de beklemiyorum. Bu ikimizin ortak kararı.”

Altı yıl önce hayatını birleştirdiği Ferruh Taşdemir’den olaylı bir şekilde boşanan güze manken Özge Ulusoy, yeniden evlenmesi halinde çok kabarık bir gelinlik istemediğini söyledi. Manken kendisini almaya gelen Sabancı’nın kullandığı Ferrari otomobille fuardan ayrıldı.

Özge Ulusoy’un  giydiği 20 kilo  ağırlığındaki  üç boyutlu ve  ipek kumaştan  gelinliğin  fiyatı 20 bin  dolar civarında.

Hacı Sabancı Kimdir?

Ömer Sabancı'nın büyük oğlu Hacı Sabancı, iki erkek kardeşiyle taraftarı oldukları Beşiktaş'ın renklerinden esinlenerek Siyahbeyaz adlı şirket kurdu. İlk aşamada gayrimenkule odaklanacak Sabancı, gıda ve teknolojiye de girmeyi hedefliyor.

Eski Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSÎAD) Başkanı Ömer Sabancı'nın oğlu Hacı Sabancı, kardeşleri Hakan ve Kerim ile Siyahbeyaz Gayrimenkul, Gıda, Teknoloji ve Turizm Yatırımları adlı bir şirket kurdu. Ömer Sabancı'nın patronu olduğu Densa Holding'in yönetim kurulunda bulunan 27 yaşındaki Hacı Sabancı ilk şirketi ile Densa'nm girmediği küçük alanlara yatırım yapmayı planlıyor. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Hacı Sabancı, bu nedenle şirketin adını Siyahbeyaz olarak koyduklarını söyledi.

Gelecek vaat eden sektörlere yönelik ufak yatırımlar yapıp bunları geliştireceklerini belirten Sabancı, ilk etapta gayrimenkule yöneleceklerini ifade etti. Sabancı bina satın alıp uzun vadeli kiralama yoluna gideceklerini kaydetti. Sabancı, "Kardeşlerimle birlikte bu şirketi aklımızdakileri hayata geçirmek için kurduk. Densa Holding için küçük olan alanlara yatırım yapacağız. Bunları alıp büyütme yoluna gideceğiz. Kısa vadede bu gayrimenkule yönelik olacak. Alım satım gibi değil, edinilen gayrimenkulün daha uzun vadeli kiralaması faaliyetinde bulunacağız" diye konuştu. Bir proje için görüşmelerde bulunduklarını dile getiren Sabancı konuyla ilgili süreç devam ettiği için açıklama yapamayacağını söyledi.

Hacı Sabancı'nın yönetim kurulu başkanı olduğu Siyahbeyaz şirketinde, Densa Holding'in CFO'su Cüneyt İlçöl de başkan yardımcısı görevinde bulunuyor. Siyahbeyaz şirketinde sadece gayrimenkulün bulunmayacağını belirten Hacı Sabancı, Türkiye'de son dönemde çok popüler olan yeme-içme sektörüne de girmeyi düşündüklerini söyledi. Hacı Sabancı, "Bunun yanı sıra teknoloji ve turizm alanlarında da yatırım kollayacağımız bir şirket olarak Siyahbeyaz' faaliyete geçirdik" diye konuştu. Hacı Sabancı, kardeşleri Hakan (23) ve Kerim'le (18) olan Beşiktaş formalı fotoğraflarını Instagram'da paylaşmıştı.

Emlakta yurtdışına da bakıyor Hacı Sabancı, Siyahbeyaz şirketi ile gayrimenkul sektöründe hızla büyüyen Türkiye'nin yanı sıra İspanya, İtalya ve Yunanistan gibi ülkeleri de gözlediklerini söyledi. Buralarda gayrimenkul değerlerinin ucuz olduğuna dikkat çeken Sabancı "Bu kapsamda gelen projelerle ilgileniyoruz" dedi.

Özge Ulusoy Kimdir?

Özge Ulusoy, 28 Ekim 1982 tarihinde Ankara’da doğmuştur. İzmirli bir ailenin en küçük çocuğudur. Annesi Armağan Ulusoy Ankara’da bir zamanlar ilçe belediye başkanlığı yapmıştır, babası Haydar Ulusoy ise emekli askerî hâkim albaydır..

İlkokuldan sonra Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Klasik Bale Bölümünde ortaokul ve liseyi okumuştur. Üniversitenin de iki senesini burada okuduktan sonra İstanbul’a giderek Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na geçti. Sonra son senesinde sınıf atlayarak Klasik Bale Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra 2005 yılında Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Yonetimi Bölümü'nde de okuyarak 2007 yılında mezun oldu.

2001 yılında “Elite Model Look” adli güzellik yarışmasında üçüncü oldu. 2003 yılında Miss Turkey 2003 (Türkiye Güzellik Kraliçesi Yarışması)’da ikinci olmuştur. Devamında 2003 yılında o yıl Panama’da yapılan Kâinat Güzellik Yarışması'nda (Miss Universe) Türkiye'yi temsil etti. Ve Cengiz Abazoğlu defilesi ile mankenliğe başladı. Uğurkan Erez ile tanıştı ve onun ajansına geçti.

2006 yılında Arka Sokaklar adlı polisiye dizisinin ilk sezonunda rol aldı. 2007'de FOX TV kanalında yayınlanan “Senin Uğruna” dizisinde Rafet El Roman'la oynadı. Ardından 2008 yılında Arka Sokaklar dizisine tekrar döndü. 2010 yılında Star TV'nin Ateşe Yürümek adlı dizisinde rol aldı.

2011 yılında ise ilk sinema filmi olan “Kutsal Damacana: Dracoola”da başrolde oynadı.

Özge Ulusoy, 2011 yılında Acun Ilıcalı'nın sunduğu Survivor Ünlüler-Gönüllüler adlı yarışmada Ünlüler Grubu'nda 2 Nisan 2011 tarihinden 6 Haziran 2011 tarihine kadar Dominik Cumhuriyeti'nde yarışmış ve yarışmaya beşinci olarak veda etmiştir. Derya Büyükuncu'nun birinci olduğu yarışmada diğer yarışmacılar ise Nihat Doğan, Ebru Destan, Asena Onur Çakmak, Pascal Nouma, Zeynep Tunuslu idi.

Hemen ardından “Bugün Ne Giysem?” yarışmasında yarışmacıları podyuma hazırlama işini üstlendi.

Özge Ulusoy katıldığı, 2011 yılının yazında başlayan “Yok Böyle Dans” yarışmasının finali 9 Ocak 2012 tarihinde yapıldı ve birinciliği kazandı. Jüri üyeleri Sait Sökmen, Tan Sağtürk, Acun Ilıcalı ve Azra Akın olurken, sunucular; Burcu Esmersoy ve Cem Ceminay oldu. Yarışmacılar ise ; İvana Sert, Helin Avşar, Alp Kırşan, Aydın, Altay, İlhan Mansız, Nez, Özge Ulusoy, Cem Ceminay, Özlem Yıldız, Almeda Abazi, Aşkın Nur Yengi, Hakan Peker, Şenol İpek ve Burcu Çetinkaya'dır.

4 Haziran 2010 tarihinde Yapımcı Ferruh Taşdemir ile evlendi. 29 temmuz 2010 tarihinde boşandılar.

23 Mart 2015 tarihinde Show TV’de başlayan, sunuculuğunu Özge Ulusoy’un yaptığı “Bugün Yıldız Benim” adlı yarışmada sesine, stiline, tarzına güvenen ev hanımları yarışacak, jüri koltuğunda Mert Ekren, modacı Hakan Akkaya ve türkücü Songül Karlı olacak.

Burcu Esmersoy Kimdir?

NTV’de sunduğu haber ve spor programlarıyla tanınan Türk sunucu. 2006 yılından bu yana NTV Spor Servisi’ni sunan Esmersoy, Evo ve NYC dergilerinde yazarlık yapmaktadır.

Kamile Burcu Esmersoy, 2 Ekim 1976 tarihinde, Timur Esmersoy’un çocuğu olarak İstanbul’da Zeynep Kamil hastanesinde dünyaya geldi. Çerkez kökenli olan ailesi Burcu Esmersoy 4 yaşındayken boşanmıştır. Ablası ile birlikte babaannesinde büyümüştür. Beşiktaş Lisesi’ni bitirmesinin ardından İstanbul Üniversitesi’ne giren Esmersoy, bu okulda Turizm İşletmeciliği okudu ve bu bölümden mezun olmasının ardından New York Üniversitesi’nden Hospitality, Tourism and Sports Management eğitimi aldı.

1997'de katıldığı Miss Turkey güzellik yarışmasında 4. oldu. Ardından 1997 yılında, Miss İnternational yarışmasına katılan Esmersoy, ülkemizi bu yarışmada Japonya’da temsil etmiş ve de Dostluk Güzeli ünvanını kazanmıştı.Medya dünyasına Hıncal Uluç'un sekreteri olarak girdi. Birkaç klip oyunculuğu yaptı. Daha sonra; Bir süre Kanal D’de çocuk programları sunan ve de Dialog Spikerlik ve Sunuculuk Okulu’ndan dereceyle mezun olan Esmersoy, 2000 yılında CNN Türk’ün spor departmanına girdi ve de 2005 yılına kadar burada dış haber editörü, spor spikeri ve muhabir olarak görev yaptı.

2006 yılında ise NTV’nin başarılı spor programı Spor Servisi’nin sunuculuğunu yapmaya başlayan Esmersoy, erkek egemenliğindeki bu alanda kısa sürede büyük bir başarı kazandı ve de ekranların vazgeçilmez yüzü haline geldi. Formula 1 yarışlarını yerinde takip etti ve programlar yaptı.

Burcu Esmersoy, İngilizce ve İtalyanca dillerini bilmektedir.

Burcu Esmersoy, Ferrari'nin Reklam Pazarlama ve Sponsorluk Müdürü Massimo Cusimano ile 2005'te Paris'teki Türk Konsolosluğu'nda evlendi. 28 Şubat 2006 tarihinde de İtalya'da bir kilise nikahı yaptı. 2008 yılında boşandı.

Evo Otomobil dergisinde ve NYC dergisinde yazıları yayınlandı.

2010 yılında Mahsun Kırmızıgül'ün yapımcısı olduğu "Romantik Komedi" filminde Konuk oyuncu olarak yer aldı.

30 Ekim 2010 tarihinde yayınlanmaya başlayan Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını üstlendiği "Yok Böyle Dans" yarışmasında yarışmacı olarak bulundu. Azra Akın’ın İlk sezonun kazananı olduğu yarışmada; Azra Akın, Bedük, Bora Kozanoğlu, Burcu Esmersoy, Burcu Güneş, Defne Joy Foster, Derya Büyükuncu, Eda Taşpınar, Güneri Civaoğlu, Metin Arolat, Nilgün Belgün, Pascal Nouma, Ragga Oktay, Sibel Arna gibi ünlüler yarıştı, jüri koltuğunda ise Lilia Bennett, Saba Tümer, Sait Sökmen ve Tan Sağtürk bulunmuştur.

2011 yılında yapılan "Yok Böyle Dans" yarışmasında ise Burcu Esmersoy sunucu olarak görev yapmıştır.

2012 yılında Acun Ilıcalı’nın hazırlayıp sunduğu Survivor Ünlüler Gönüllüler yarışmasında da sunuculuk yaptı. Popstar 2013 programında sunuculuk yaptı.

Ayrıca Evo Otomobil dergisinde ve NYC dergisinde yazıları yayınlandı.

Burcu Esmersoy, Santa Farma İlaç Sanayi A.Ş'nin patronu sevgilisi Sami Kresepi'yle 2 Ekim 2013 tarihinde evleneceğini açıkladı, fakat 2014 yazına ertelendi. Ancak evlenemedikleri gibi Şubat 2014 tarihinde ayrıldıkları açıklandı.

Ardından 2014 yılında yaklaşık 1 yıldır aşk yaşadığı Başar Savur'la evliliğin eşiğinden döndü.

Burcu Esmersoy 12 Şubat 2015 tarihinde Tv8'de yayınlanan "İşte Benim Stilim" programına konuk yarışmacı olarak katıldı.

Nilgün Belgün Kimdir?

Nilgün Belgün, 18 Mart 1953 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Babasının adı Atilla Belgün'dür. Çocukluğu Büyükada’da geçti.

Özel Şişli Lisesi’nde okudu. İstanbul Belediye konservatuarı Şan ve Tiyatro Bölümünden mezun oldu.

1973 yılında Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda "Haneler" oyunuyla profesyonel oyuncu oldu. Daha sonra Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Levent Kırca Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Tiyatro İstanbul, Gencay Gürün gibi topluluklarda çalıştı.

Birçok sinema filmi ve dizi filmlerde rol aldı. 1990 yılında "Bir Başka Gece" adlı Tv. proğramındaki “Darbukatör Bayram” skeçinde oynadığı "Gülpembe" rolüyle kısa sürede daha büyük bir kitle tarafından tanındı.

"İşte Müzik İste Eğlence", "Gece Sefası" gibi televizyondaki eğlence Showlarında çeşitli parodilerde çeşitli tiplemeler yaptı.

1993 yılında Milliyet Gazetesi yılın en iyi Tv - Komedi Kadın Oyuncusu ödülünü aldı.

3 yıl boyunca, Türkiye Menopoz ve Osteoporoz Derneği ile birlikte tüm Türkiye genelinde "Kadını Bilinçlendirme" kampanyasında çalışmalar yaptı. Ayrıca, Parkinson hastalığıyla ilgili de 2 yıl boyunca sağlık çalışmalarında yer aldı.

Tiyatro İstanbul'da oynadığı "Tepetaklak" oyunuyla yılın en iyi komedi kadın oyuncusu olarak 8 tane ödül aldı.

TV 8'de "Hafta İçi Hergün Nilgün Belgün" adlı sabah programını yaptı.

4 kez evlenen Nilgün Belgün’ün Oylum ve Merve adında iki kız çocuğu vardır.

Nilgün Belgün İlk evliliğini 19 yaşındayken, tiyatrocu ve komedyen Abdullah Şahin ile yaptığı evlilikten Oylum Şahin (d. 13 Şubat 1973) adında kızı var. Nilgün Belgün'ün ikinci eşi İlham Gencer'in oğlu İlhan Gencer'den Merve Gencer (d.1981) adında bir kızı var.

Nilgün Belgün üçüncü evliliğini Atilla Demircioğlu ile yaptı. Son olarak Nilgün Belgün, müzisyen Bekir Ünlüataer ile birliktelik yaşıyor.

Yazdığı Kitaplar

İçimdeki Kadın

Bir Kadın Bir Erkek

Hayat... Sen Benimsin

Tiyatro

1985 - İkinin Biri : Ray Cooney - Dormen Tiyatrosu

2001 – 2002 - Çılgın Hafta Sonu - Tiyatro İstanbul

Bir Kış Öyküsü

Tepetaklak - Tiyatro İstanbul

Papaz Kaçtı

Keşanlı Ali Destanı

Matruşka

Deliler Boşandı

Yedi Kocalı Hürmüz

Karmakarışık

İyi Günde Kötü Günde

Hoşça Kal İstanbul

Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi

Filmleri

2011 - Akasya Durağı

2011 - Papatyam-2011

2010 - Petek Dinçözle 10 Numara

2010 - Karışık Aile - 2010

2009 - Akasya Durağı

2008 - Benim Annem Bir Melek

2008 - Yağmurdan Sonra

2006 - Çinliler Geliyor

2006 - Yalancı Yarim

2004 - Mavi Kolye

2004 - 3. Tür

2004 - Tatil Aşkları

2004 - Yabancı Damat

2003 - Beybaba / Koltuk

2003 - Büyümüş de Küçülmüş

2002 - Şeytan Bunun Neresinde

2001 - Şen Kahkahalar

2001 - Güz Gülleri

2001 - Bana Şans Dile

2000 - Bir Demet Kahkaha

2000 - Adada Bir Sonbahar

2000 - Baykuşların Saltanatı

1999 - Kadınlar Kulübü

1997 - Hayvanlara Dokunduk

1996 - Köşe Kapmaca

1995 - Çiçek Taksi

1993 - Cümbüş Sokak

1993 - Bizim Mahalle

1988 - Bıçkın     

Levent Kırca Kimdir?

Levent Kırca, 1948 doğumlu oyuncu, yönetmen. "Olacak O Kadar" programıyla 17 yıl ekranlarda olan Kırca, unutulmaz tiplemeler yarattı. Aynı zamanda birçok tiyatro oyununa imza attı.

Levent Kırca, 28 Eylül 1948 tarihinde Samsun Ladik’de doğmuştur. Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur. İlk kez sahneye çıkışı 1965 yılında Cüneyt Gökçer’in öğrencisi olarak Ankara Devlet Tiyatrosu’nda gerçekleşti. 1966 yılında öğrenciyken Buzlar çözülmeden oyunuyla sahneye çıktı. Hemen ardından Orhan Erçin Tiyatrosu’nda tuluat ve ortaoyunu oynadı. Daha sonra Maltepe Komedi Tiyatrosu, Ankara Birlik Sahnesi ve Halk Oyuncuları’nda görev aldı.

Vasıf Öngören sayesinde epik tiyatroyla tanıştı. Onun tiyatrosunda “Adam Adamdır”, “Asiye Nasıl Kurtulur?”, Aziz Nesin’in “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” oyunlarında oynadı.

Daha sonra televizyona geçiş yapan Kırca, birçok dizinin yapımcılığını üstlendi, aynı zamanda bu dizilerde rol aldı. Bunlar; “Sağlık Olsun”, “Ne Olur Ne Olmaz”, “Nasreddin Hoca Oyun Treni”, “Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?”, “Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?” idi.

1978 yılında sinemaya “Altınşehir” adlı filmle el attı. 1979’da “N’olacak Şimdi?” adlı filmde oynadı. Aynı yıllarda Arkadaş kabare tiyatrosu’nu, 1980′de Levent Kırca tiyatrosu’nu kurdu. Bunun ardından “Mavi Muammer” (1985), “Ölürsün Gülmekten” (2000), “son” (2001), “Şeytan Bunun Neresinde” (2002) ve “Kendini Bırak Gitsin” (2004) geldi. Yine 2004’te “Ağa Kızı adlı dizide oynadı. Bu filmlerde rol almasının yanısıra “Son” filminin senaryosunu yazdı, aynı zamanda “Son” ve “Şeytan Bunun Neresinde” filmlerinin yönetmenliğini üstlendi. 2006 yapımı “Reyting Kasabası” filmini de yönetti.

Bir yandan sinemayla uğraşan Kırca, diğer yandan “Hodri Meydan Topluluğu” adlı tiyatro grubunu kurdu. Bu toplulukla “Sefiller”, “Üç Baba Hasan”, “Kadıncıklar”, “Güzel ve Çirkin” gibi oyunlar sergiledi. Eski eşi Oya Başar da bu oyunların kadrosunda bulunuyordu.

Levent Kırca’yı Türk halkının zihnine kazıyan en önemli yapım, 1988'de başlayıp 21 yıl boyunca ekrana gelen “Olacak O Kadar” dizisi oldu. Dizideki “Küçük Hüsamettin”, “Cevat Kelle”, “Bestami” gibi tiplemeler yıllarca akıllardan silinmedi aynı zamanda dizi, birçok genç yeteneği tiyatroya kazandırdı. 2002 yılının sonunda ise “Levent Kırca Tv” adlı bir kanal kurdu ancak kanal, 3 ay sonra yayından kaldırıldı. Birkaç gün boyunca RTÜK’ü protesto etmek için açlık grevi yaptı.

Levent Kırca Mart 2009 Belediye Seçimleri için DSP'den Üsküdar Belediye Başkanlığı için aday olmuştur, fakat 4'üncü sırayı alarak kazanamamıştır.

Levent Kırca, 1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Devlet Sanatçısı ünvanı Nisan 2015 ayında geri alındı. Saint Petersburg Bal Mumu Heykelleri Müzesi'nde heykeli olan nadir Türk sanatçılardandır.

1 Mart 2011 tarihinden itibaren yayın hayatına günlük gazete olarak devam eden Aydınlık Gazetesi'nin yazarıdır. Aynı zamanda Vatan Partisi'nin Merkez Yürütme Kurulu üyesidir.

Levent Kırca'ya 2015 temmuz ayında karaciğer kanseri teşhisi kondu ve tedavisine başlandı.

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde karaciğer kanseri nedeniyle tedavi gören tiyatrocu Levent Kırca 12 Ekim 2015 tarihinde 67 yaşında hayatını kaybetti.

Evlilikleri

1. Evliliği: 1975 yılında TRT’de yazar ve yönetmenlik yapan Nur Diner ile evlendi. 1985 yılında boşandı. Bu evlilikten de Oğulcan Kırca ve Özdeş Kırca adında iki oğlu oldu.

2. Evliliği: ikinci evliliğini haziran 1985 yılında Oya Başar ile yaptı. Bu evlilikten Umut Kırca ve Ayşe adında 2 çocuğu bulunuyor. 2000 yılında boşanıp, 2001 yılında ikinci kez evlendiler, ama 2005 yılında tekrar boşandılar.

Tiyatro oyunlarının Bazıları

2012 - Azınlık

2011 - Fırıldak

2009 - Üç Baba Hasan

2008 - Toros Canavarı

2005 - Ateşin Düştüğü Yer

2000 - Sefiller

1999 - Güzel Ve Çirkin

1983 - Kadıncıklar

1982 - Generallerin Aşkı

Dosya

İki perde Azizlik

Gereği düşünüldü

Nemo bankası

1970 - Oyun Nasıl Oynanmalı

Filmleri

2011 - Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas

2010 - Son İstasyon

2009 - Olacak O Kadar (Dizi)

2006 - Rating Kasabası (Oyuncu ve yönetmen)

2004 - Ağa Kızı (Dizi)

2004 - Kendini Bırak Gitsin

2002 - Şeytan Bunun Neresinde, (Oyuncu ve yönetmen)

2001 - Son, (Oyuncu, senarist ve yönetmen)

2000 - Üç Baba Hasan (Oyuncu ve yönetmen)

2000 - Ölürsün Gülmekten

1986 - Yeniden Olacak O Kadar(Dizi)

1985 - Mavi Muammer

1979 - N'Olacak Şimdi

1978 - Taşı Toprağı Altın Şehir

1974 - Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz (Dizi)

Oya Başar Kimdir?

Oya Başar, 22 Nisan 1956 İstanbul’da doğdu. Komedyen, sinema ve tiyatro oyunusu. Tiyatro sanatçısı Levent Kırca'nın eski eşi. Baba tarafı Selanikli, anne tarafı Kürttür.

Yaklaşık 8 yaşında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'na giren Oya Başar, İstanbul'da eğitimini tamamladıktan sonra, çeşitli tiyatrolarda çalıştı. Devekuşu Kabare, İstanbul Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gibi daha bir çok tiyatroda çalıştı. Televizyon dizileri yaptı.

Ardından "Levent Kırca - Oya Başar Tiyatrosu" kuruldu. 1988 yılında başlayan dünyanın en uzun soluklu programlarından olan "Olacak o Kadar" TV dizisinde de oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı.

Son dönemde Şehir Tiyatrosu'na tekrar dönerek, müzikal oyun Yedi Kocalı Hürmüz oyununu oynadı.

Oya Başar, “Kadın ile Memur” oyununda BKM'de, “Yedi Kocalı Hürmüz” oyununda “İstanbul Şehir Tiyatrosu”, “Üç Baba Hasan”, “Seferi Ramazan Beyin Nafile Dünyası”, “Gereği Düşünüldü” oyununda “Oya Başar Levent Kırca Tiyatrosu”, “Morfin”oyununda “Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu”, “Haneler” oyununda “Devekuşu Kabare” tiyatrosunda oynamıştır.

Oya Başar, meme kanserine yakalandı tedaviler sonucunda iyileşti. Levent Kırca’dan boşandıktan uzun bir süre sonra “7 Kocalı Hürmüz” oyunundan tanıştığı ve hastalığı sürecinde hiç kendisini yalnız bırakmayan tiyatro sanatçısı Ali Karagöz’e aşık olduğunu söylüyor.

2011 de BKM’de “Kadın ve Memur” oyununda yer almıştır.

Oya Başar, “Benim Annem Bir Melek” (2008), "Sev Kardeşim” (2006), "Kendini Bırak Gitsin” (2004), "Ah Yaşamak Var Ya!” (2002), "Son” (2001), "Ölürsün Gülmekten” (2000), "Sokak Şarkıcıları” (2000), “Mavi Muammer” (1985), "Gözüm Gibi Sevdim” (1982), "Berduşlar” (1982) ve daha pek çok film ve dizide rol aldı. Halen tv ve tiyatro çalışmalarına aktif olarak devam etmektedir.

2014 yılı Kasım ayında Show TV’de yayınlanmaya başlayan, Türker İnanoğlu yapımcılığında Erler Filmin yaptığı “Roman Havası” adlı dizide başrolü Oya Başar, Levent Ülgen, Cezmi Baskın, Petek Dinçöz, Erkan Şahin ve Günay Karacaoğlu paylaşmaktadır. Dizide ayrıca İlhan Daner, Lalizer Kemaloğlu, Boğaç Aksoy, Gökhan Şahin, Gülay Baltacı, Mehtap Ar, Hakan Dülger, Çiğdem Aygün, Galip Erdal, Goncagül Narlı ve Mesut İzgi gibi usta isimler yer alıyor.

Evlilikleri

1. Evliliğini 1985 yılında Levent Kırca ile yapmış ve 2000 yılında boşanmışlardır.

2. Evliliğini 19 Şubat 2001 de tekrar Levent Kırca ile yapmış ve 2005 yılında boşanmışlardır.

Tiyatro sanatçısı Oya Başar, çocukları Umut (d.1982) ve Ayşe Kırcayla birlikte Yeniköydeki yalısında yaşamını sürdürüyor

Yapımcı olduğu Filmler

2002 - Şeytan Bunun Neresinde (Sinema Filmi)

2001 - Son (Sinema Filmi)

Oyuncu Olduğu Filmler

2015 - Yusuf ve Yusuf (Kadriye) (Sinema Filmi)

2014 - Roman Havası (TV Dizisi)

2011 - 2012 - Alemin Kıralı (Asalet) (TV Dizisi)

2008 - 2009 - Benim Annem Bir Melek (Neriman Turuncu) (TV Dizisi)

2006 - Sev Kardeşim (Meryem) (TV Dizisi)

2004 - Kendini Bırak Gitsin (TV Dizisi)

2002 - Ah Yaşamak Var Ya! (Hatun) (TV Dizisi)

2001 - Son (Necla Fidan) (Sinema Filmi)

1986 - Olacak O Kadar (Nebalet) (TV Dizisi)

1986- Mavi Muammer 3 / Ölürsün Gülmekten (Video)

1985 - Mavi Muammer 2 / Silahtan Ödüm Patlar (Video)

1985 - Mavi Muammer (Video)

1982 - Gözüm Gibi Sevdim (Ayşe) (Sinema Filmi)

1982 - Berduşlar (Nesrin) (Sinema Filmi)

1978 - Çilekeş (Suna) (Sinema Filmi)

1978 - Neşeli Günler (Ayşen Gruda Seslendirmesi) (Sinema Filmi)

1977 - Vahşi Sevgili (Fadimenin Kardeşi) (Sinema Filmi)

1977 - Sen Ve Ben (Sinema Filmi)

1977 - Ne Zaman Geleceksin (Sinema Filmi)

1977 - Kördüğüm (Emine) (Sinema Filmi)

1976 - Zühtü (I) (Döndü) (Sinema Filmi)

1976 - Mahallede Şenlik Var (Sinema Filmi)

1976 - Lüküs Hayat (Hizmetçi) (Sinema Filmi)

1976 - Kaybolan Saadet (Sevim) (Sinema Filmi)

1976 - Bulunmaz Uşak (Sinema Filmi)

1976 - Bitmeyen Şarkı (Nebahat) (Sinema Filmi)

1976 - Analar Ölmez (Öğretmen) (Sinema Filmi)

1975 - Canavar Cafer (Gazete Çalışanı) (Sinema Filmi)

1974 - Sokak Şarkıcıları (TV Dizisi)

1966 - Oduncunun Çocukları (Sinema Filmi)

Kaynak: Diyarbakır Söz