Sevda Kuşun kanadında son bölüm neler oldu? - Konusu- oyuncuları

TRT1 Sevda Kuşun Kanadında bu akşam yeni bölümü ile yayınlandı. Sevda Kuşun Kanadında'ya yeni başlayanlar için konusu, oyuncuları ve detayı haberimizde.

Sevda Kuşun kanadında son bölüm neler oldu? - Konusu- oyuncuları

TRT1 ekranlarında geçtiğimiz sezonda başlayan Sevda Kuşun Kanadında 8. son bölümü bu akşam (7 Ekim) ekranlardaki yerini aldı. Sevda Kuşun Kanadında son bölümde neer olduğunun yanısıra, diziye henüz müptela olanlar da kousunu merak etmekte. Sevda Kuşun Kanadı'nda konusu ile birlikte tüm oyuncuları ile birlikte son bölümde yaşananlar detaylarını diyarbakirsoz olarak sizler için araştırdık. Kıbrıs Kara Harekatının bölüme konu olması ile yaşanan tüm detaylar ve yepyeni fragmanı detayda.

Tarih dizisi deyince şu aralar akla ilk gelen dizi olan Sevda Kuşun Kanadında dizisi 1970'li yılları konu almakta. Milli bakış açısı bakımından değrlenidireln dizi bu akşam 7. bölümü ile ekranlardaki yerini aldı Peki neermi yaşandı? Yapımcılığını Sonart Medya'nın üstlendiği Sevda Kuşun Kanadında dizisinin başrollerinde Deniz Baysal, Murat Ünalmış, Ugfuk Bayraktar, Müge Boz, İlker Kızmaz ve Yavuz Bingöl yer alıyor. Bu akşam ekrana gelecek olan Sevda Kuşun Kanadında dizisinde Kıbrıs'a asker çıkaran Yunanlılar karşısında Türk cemiyetleri harekete geçiyor.

SEVDA KUŞUN KANADINDA SON BÖLÜM İZLE

SEVDA KUŞUN KANADINDA SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

Arif çatışmada yaralanan Zafer’e kan vererek hayatta kalmasını sağlıyor. Çatışmanın ardından Arif, yaşananların örtbas edildiğinin farkına vararak bu gizemin peşinden gitmeye karar veriyor. Bu sırada Arif’in yolu bir kez daha Cemil Ateş ile kesişiyor. Finalde ise Arif’i büyük bir sürpriz bekliyor. Babası Zafer’in yaralanmasıyla zor anlar yaşayan Tümay’a en büyük destek Arif’ten geliyor. Babası Zafer’in hayatı için endişe etmekte olan Tümay, bir yandan da Nesteren ile karşı karşıya gelen annesi Esma’ya destek oluyor.

Sevda Kuşun Kanadında, bir kuşak hikayesi… 1968-70’leri ilk defa milli bir bakış açısıyla ele alıyor.  Çarpıcı aşk öykülerini anlatırken getirirken o dönemin siyasal ve sosyal arka planını da yansıtıyor. O dönemde yaşanan olayların bugüne şaşılacak derece benzediğini gösteriyor. Bu vesileyle ülkemizde gerçekleştirilmek istenen hain darbe kalkışmasının da köklerine iniyor ve olaylar, ilk paralel devlet yapılanması çalışmalarına da büyük ölçüde ışık tutacak sahnelerle birlikte akıyor … Dizide bunların yanı sıra, bugünkü iktidarı yoğuran Mehmet Zahit Kotku, Sami Efendi, Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Cemil Meriç, Şule Yüksel Şenler ve Necmettin Erbakan gibi ünlü siyaset ve kültür-sanat adamlarının mücadelelerine de yer verilirken, bu mücadeleye karşı tuzaklar kuran, ülkeyi kaosa sürükleyen ve onlara yataklık eden, cemaat adı altında faaliyet gösteren karanlık örgütlenmelere de değiniliyor.  

DENİZ BAYSAL'A CEZA

Baysal, bölüm başına 8 bin lira ücretle Tümay rolünü canlandırmayı kabul etti. 5 bölümün ardından sezon finali yapılan dizinin yeni sezonda da devam edeceği oyunculara açıklandı.  Ancak Baysal, üç bölümün ücretini alamadığı, çalışma şartlarının da ağır olduğu gerekçesiyle sözleşmeyi tek taraflı feshetti. İddiaların doğru olmadığını öne süren yapım şirketi, oyuncuya 260 bin liralık tazminat davası açtı. (Kelebek)

Kaynak: Diyarbakır Söz