AK Parti'de yeni atılım dönemi

AK Parti'de Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 aylık atılım dönemi planladığını belirterek, icraatların hayata geçmesi noktasında Ar-Ge biriminin de koordinasyonu sağlamaya yardımcı olacağını belirtti.

AK Parti'de yeni atılım dönemi

 AK Parti'de Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 aylık atılım dönemi planladığını belirterek, icraatların hayata geçmesi noktasında Ar-Ge biriminin de koordinasyonu sağlamaya yardımcı olacağını belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında bir temayül yoklaması yapıldığını belirterek, bu nedenle bir buçuk saatlik bir ara verildiğini ve ardından Merkez Yürütme Kurulu (MYK) listesinin açıklandığını aktardı.

Kendisine Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinin de bu esnada tevdi edildiğini anlatan Dağ, Ar-Ge birimine, partiye ve Türkiye'ye katkı sağlamak adına yapılabilecek ne varsa yapmaya gayret edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tevazunun elden bırakılmaması ve çat kapı ziyaretlerin artırılması yönündeki talimatını hatırlatan Dağ, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ziyaretler, bire bir esnaf toplantıları ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmeler, bunların çok daha fazla geri dönüşleri söz konusu oluyor. Ben bugüne kadarki siyasi hayatımda bunları yapmaya gayret ettim. Bu görevde de yine bunları yapmaya devam edeceğiz. Zaten siyasetin doğası, siyasetin gereği, siyasette olması gereken bu. Bunu yaptığınız zaman başarılı oluyorsunuz."

"AK Parti bir sıçrama dönemi gerçekleştirmeli"

AK Partinin tekrar bir sıçrama dönemi gerçekleştirmesi gerektiğinin altını çizen Dağ, "15 yılın tabii ki bir yorgunluğu olabilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın demiş olduğu metal yorgunluk gibi durumlar olabilir, teşkilatlarda da olabilir, insanlarda da olabilir yani bu bizi çalışmaktan ve koşuşturmaktan geri durdurmayacaktır." diye konuştu.

20 yıldan bu yana siyasetin içinde olduğunu ve bunun 13 yılını AK Parti teşkilatları içinde geçirdiğini anlatan Dağ, bu süreçte de siyaset ve vatandaşlarla birebir temas yolunu tercih edeceklerini ve Ar-Ge Başkanlığı olarak da bunun tüm Türkiye'de koordinasyonunu sağlayacaklarını aktardı.

Dağ, "Sayın Cumhurbaşkanımız tekrar Genel Başkan olmasıyla yeni bir 6 aylık atılım dönemi gerçekleştirmeyi ortaya koydu. Bu minvalde bakanlara da önümüzdeki 6 ay içinde hızla millete direkt temas edecek yapılması gereken işleri ortaya koymaları için haziran sonuna kadar süre verdi." ifadelerini kullandı.

Bu çalışmaların millete fayda sağlayacağı gibi partiye de olumlu etkisinin olacağına işaret eden Dağ, "Dolayısıyla bu açıdan bakıldığında, bu icraatların hayata geçmesi noktasında esasında bir denetim değil bir koordinasyon ortaya koyacağız." dedi.

"Bu görevlerin bir mevki değil sorumluluk olduğunun bilincindeyiz"

Ar-Ge Biriminin, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana var olduğunu vurgulayan Dağ, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar bir çok başkan burada görev yaptı. Kurucu Başkanımız Hilmi Güler, daha sonra uzun yıllar Reha Denemeç arkasından Süleyman Soylu, Ekrem Erdem, Fatma Betül Sayan Kaya, Recep Akdağ, en sonda Nükhet Hotar hanımefendi görev yaptı. Bugüne kadar görev yapan her bir başkanımız, bu bayrağı her seferinde bir üste doğru götürdü. Biz hepsine, partimize, millete, ümmete, mazlumlara ve mağdurlara bu anlamda katkı sağladıkları için canı gönülden teşekkür ediyoruz. Biz de inşallah aldığımız bu bayrağı daha yukarılara taşıyabilirsek en büyük hedefimiz, düşüncemiz ve beklentimiz de bu. Bunu yapmaya gayret edeceğiz. Bu görevlerin bir mevki, makam değil bir sorumluluk olduğunun bilincindeyiz. Herkese karşı bu anlamda sorumluluğumuz var. Ülkemize karşı sorumluluğumuzun arttığının farkındayız."

Kaynak: Diyarbakır Söz