Bahçeli: 'Makul zam oranı üzerinde uzlaşılmalı'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Hükümet şayet ekonomik büyümeden, ilerlemeden ve dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olmaktan samimiyetle bahsediyorsa toplu görüşme masalarında hak sahiplerinin taleplerini karşılamalı ve doğal olarak maaşıyla geçinen milyonları rahatlatmalıdır'' ifadelerini kullandı.

Bahçeli: 'Makul zam oranı üzerinde uzlaşılmalı'

Bahçeli, memur sendikalarıyla Hükümet arasındaki toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın ''ekonomide başarı'' ve ''zenginleşme'' ifadelerinin temelsiz, asılsız ve ham hayalden ibaret olduğunu öne sürerek, son gelişmelerin bunu gösterdiğini savundu.

Hükümet'in memur zammı önerisinin ''cimri ve ciddiyetsiz'' olduğunu ileri süren Bahçeli, teklifin ''üzeri örtülemeyen başarısızlıkların ve büyüyen kara deliklerin itirafı'' anlamına geldiğini iddia etti.

Bahçeli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''AKP Hükümeti'nin Türkiye ekonomisindeki istikrar ve kalkınma sözleri, çalışanlara ve alın teriyle geçimini sağlayan milyonlara gelince boyası dökülmüş ve yetersizlikler ayan beyan ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda memur ve emeklilere yönelik 2012 yılı için önerilen yüzde 3 3 zam teklifiyle, 2013 yılı için gündeme getirilen yüzde 2 3 zam düşüncesi her şeye rağmen insafsızlık ve izansızlık örneği olmuştur.''

Memurların bu yılın ilk yarısındaki zamlı maaşlarını henüz alamadığını belirten Bahçeli, memurların ''dayanacak gücü, katlanacak mecali kalmadığını'' savundu.

''Haksızlıkla eşdeğer anlam...''

Doğalgaz, elektrik, akaryakıt, gıda ve barınma harcamalarının arttığını ifade eden Bahçeli, ''Başbakan Erdoğan'ın talep edilen maaş artışlarının gerçekleşmesi karşında ülkemizin Yunanistan ve İspanya'ya dönebileceğini ifade etmesi, en başta her bir memur ve emekliye hakaret ve haksızlıkla eşdeğer anlama gelecektir'' görüşünü savundu.

Okul sütü projesini de eleştiren Bahçeli, ''AKP zihniyeti partizan sütçüleri ve yoğurtçuları palazlandırmak konusunda memurlarımızı üs olarak kullanmayı pervasızca kafasına koymuştur'' ifadelerine yer verdi.

Bahçeli, açıklamasında şunları kaydetti:

''Hükümet şayet ekonomik büyümeden, ilerlemeden ve dünyanın 17'nci büyük ekonomisi olmaktan samimiyetle bahsediyorsa toplu görüşme masalarında hak sahiplerinin taleplerini karşılamalı ve doğal olarak maaşıyla geçinen milyonları rahatlatmalıdır.

Yeri gelince 'Alan değil veren el olduk' diyerek mangalda kül bırakmayan Başbakan Erdoğan, tahammül sınırını çoktan aşan hayat pahalılığı karşısında memurların ve emeklilerin feryatlarını işitmek durumundadır.''

''Makul ve meşru zam oranı üzerinde uzlaşılmalı''

Çocuklarının nafakasını ve geleceklerinin güvencesini teminat altına almaya çalışan kamu çalışanlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Bahçeli, memurların enflasyona ezdirilmeyerek, refahlarını artıracak makul ve meşru zam oranı üzerinde bir an önce mutabakat sağlanmasını beklediklerini kaydetti.

Bahçeli, şunları ifade etti:

''Diyalog, iş birliği ve anlayış kapılarını açık tutarak memurların dile getirdikleri sosyal ve ekonomik nitelikli isteklerin karşılanması, AKP'nin ihmal edemeyeceği görevleri arasındadır.

Bilinmelidir ki çalışanını mutlu edemeyen, siyasi baskı ve kuşatma altında tutan bir iktidarın ayakta kalma, var olma ve gücünü koruma şansı asla bulunmayacaktır.

Bu gerçekler ışığında partimiz Başbakan ve Hükümeti'ni inadından vazgeçerek memur ve emeklilerin sesini duymaya; bununla birlikte insafa, adalete ve hakka riayet etmeye davet etmektedir.''

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz