CHP Sözcüsü: İktidar sorumluluktan kaçıyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, koronavirüs salgın sürecinin devlet ve halk açısından bir sınav olduğunu belirterek, “İktidar sorumluluktan kaçıyor, sokağa çıkma yasağından çekinilmemeli” dedi.

CHP Sözcüsü: İktidar sorumluluktan kaçıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) haftalık toplantısını sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme dair konuştu. “Tedbir almalıyız, yoksa yarın çok daha ağır tedbirler almak zorunda kalacağımız kesin” diyen Öztrak, Türkiye’de salgınlar ilgili açıklanan verilerin kaygı verici olduğunu belirtti. Öztrak, “İktidar sorumluluktan kaçıyor. Madem bir bilim kurulu oluştu, sokağa çıkma yasağından çekinilmemelidir” dedi.

 “Devletin bir hafta yurttaşlara bakacak gücü yok mu?” diye soran Öztrak, “Ekonomi sadece bir bilim dalı değildir. Kaynak ayırma bilimidir. İktidar alınganlık göstermesin konuyu hafife almasın. Uyarılar dikkate alınarak bir zahmet incelesinler” diye konuştu.

 ‘YAŞANILANLAR BİR SINAV’

Yaşananların hem millet hem de devlet için bir sınav olduğunu dile getiren Öztrak, “Bir yanda fakir fukaraya yardım kolileri hazırlamak için sosyal medyadan örgütlenen fedakar, cefakar, asil insanlar, diğer yanda evinde kurularla test kitleri stoklayıp bunu sosyal medyada paylaşan Saray beslemelerini ve artıklarını görüyoruz. Bir yanda hastaneler test kiti, doktorlar kendilerini koruyacak maske bulamazken, binlerce esnaf, küçük ve orta boy işletme kepenk indirirken, diğer yanda rant için Kanal İstanbul ihaleleri açanları, millet salgından kırılırken ne olduğu belirsiz vizyon projelerin peşinden koşanları görüyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz