Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılda bin ton bor karbürü üreteceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Vizyoner'19 programına katıldı. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Erdoğan, bor karbürü üretiminin yapılacağı fabrikanın 2 yıl sonra devreye gireceğini ve yılda bin ton bor karbürü üretimi yapılacağını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılda bin ton bor karbürü üreteceğiz

"Boru aldık, işledik, ürüne dönüştürdük. Askeri kıyafetlerde, zırh olarak kullanılacak bor karbürü üretimine başlıyoruz. Balıkesir Bandırma'da temelini attığımız fabrikayı 2 yılda tamamlayacak ve yılda bin ton bor karbürü üreteceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 94 ülke ve 224 noktada aktif şekilde faaliyet yürüten MÜSİAD'ın, bu önemli gücünü Türkiye ekonomisinin emrine vererek, çok önemli bir misyonu yerine getirdiğini söyledi. MÜSİAD'ı, Türk ekonomisine sağladığı katkılardan dolayı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, MÜSİAD Global ve MÜSİAD Yerel çatısı altında hayata geçirilen projelerin, ekonomiye değer kattığını söyledi.

BOR ÜRETİMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendilerini eleştirenlerin daha fazla hedef ortaya koyması gerektiğini vurgulayarak, "Sadece rakam oyunlarıyla, sadece laf ebeliğiyle, sadece altı da üstü de boş eleştiriyle, sadece kafa karıştırmayla uğraşıyorlar. Çünkü bunların heybelerinde millete sunacak hiçbir şeyleri bulunmuyor. Zaten öyle bir dertleri de yokö ifadesini kullandı. Türkiye'de bor madeni üzerinden yıllarca spekülasyonlar yapıldığını, efsaneler üretildiğini, komplo teorilerinin geliştirildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bunlara rağmen bor madenini gerçekten değerlendirecek çalışmaları da kendilerinin yaptığının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce sadece maden olarak satıldığı için katma değeri düşük olan bor madenini işleyerek, geliştirerek ürüne dönüştürdüklerini anlatarak, "Şimdi de, taktik araçlarda, helikopterlerde, uçaklarda, top namlularında, askerî kıyafetlerde zırh olarak kullanılabilecek olan bor karbürü üretimine başlıyoruz. Balıkesir Bandırma'da temelini attığımız fabrikayı iki yıl içinde tamamlayacak ve yıllık bin ton bor karbürü üreteceğiz. Dünyadaki toplam bor karbürü üretimi yedi ile sekiz bin ton arasındadır. Dolayısıyla bizim fabrikamız oldukça önemli bir kapasiteye sahiptir" bilgisini paylaştı.

"DİJİTAL DÜNYAYI YAKALAMA KONUSUNDAKİ KARARLILIĞIMIZ TAMDIR"

Gündemlerinde dijital ekonomi, dijital ticaret, dijital Türkiye ve geleceğin şehirleri gibi konuların bulunduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konulara verdikleri önem dolayısıyla yeni yönetim sistemine geçerken, doğrudan Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir Dijital Dönüşüm Ofisi kurduklarını, amaçlarının; siber güvenlikten millî yazılımlara, kritik altyapıların korunmasından büyük veri ve yapay zekâ gibi alanlara kadar konuyla ilgili tüm başlıklardaki çalışmaları takip edip desteklemek olduğunu açıkladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz