Erdoğan: Benim milletim, PKK'nın desteklediği adaya oyunu verir mi ?

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışması için gittiği Denizli'de Cumhur İttifakı'nın karşısındaki ittifakın 'zillet ittifakı' olduğunu söyleyerek, "Ankara'da çok enteresan 'zillet ittifakı' adaylarının resimleri var ama resimlerin altında CHP'nin logosu yok, HDP'nin logosu da yok. Aynı şeyi diğer illerde de yapıyorlar. Neden biliyor musun? Aday bilinsin ama kimin adayı olduğu bilinmesin diye yapıyorlar.

Erdoğan: Benim milletim, PKK'nın desteklediği adaya oyunu verir mi ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Bulvarı'nda halka seslendi. Vatandaşların doldurduğu miting alanının çevresine, üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve annesinin fotoğrafının bulunduğu dev afiş asıldı. Afişte, 'Kadın vardır yiğit doğurur, oymağı devlet eder. Doğum günün kutlu olsun Reis 26.02.1954' yazısı dikkat çekti. Üzerinde 'Memleket işi gönül işi', 'Dik dur eğilme bu millet seninle' ve 'Büyük usta büyükşehir senin eserin' yazılı afişler de asıldı. Mitingde ilk olarak Denizli'nin eski Büyükşehir Belediye Başkanı da olan Ak Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, konuştu.

'GÖNÜLLERİN MİMARI' ANONSU

Zeybekci'den sonra "Ezilenlerin gür sesidir o","Mazlumlara sırdaş olan, gariplere yoldaş olan Recep Tayyip Erdoğan", "Gönüllerin mimarı, Anadolu'nun yiğit evladı, birliğimizin, beraberliğimizin teminatı", sözleriyle anons edilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kürsüye çıktı.  Alanı dolduranlarını 'dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları atması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Allah'ın huzurunda sadece rükuda eğiliriz" dedi.

'O ADAYA OYUNU VERİR Mİ?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın karşısındaki ittifakın 'zillet ittifakı' olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:  "Cumhur İttifakı'nın karşısında kimler var? Zillet ittifakı var, illet ittifakı var. Bunun içinde kimler var? CHP, PKK terör örgütünün siyasi temsilcisi olan HDP bunun yanında söylemek istemem ama adı İYİ Parti olan İP var. Bir de Saadet var. Dikkat ediyorum. Ankara'da çok enteresan zillet ittifakı adaylarının resimleri var ama resimlerin altında CHP'nin logosu yok, HDP'nin logosu da yok. Aynı şeyi diğer illerde de yapıyorlar. Neden biliyor musun? Aday bilinsin ama kimin adayı olduğu bilinmesin diye yapıyorlar. Çünkü benim milletim, PKK'nın desteklediği adaya oyunu verir mi? İllet ittifakı, zillet ittifakına inşallah 31 Mart'ta bir Osmanlı tokadı yakışır değil mi? "

'EKONOMİYİ TESLİM ETTİĞİNİZ SOYADI DERVİŞ OLAN NEREDE ŞİMDİ?'

"Siyaset gönüllere kazanma, gönülleri feth etme sanatıdır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli geliri 3 bin 500 dolardan, 11 bin dolar seviyesine çıkardıklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunun yolu da hizmetten geçer. Bir siyasetçi ülkeye kazandırdıklarıyla anılır. 14 defa sizlerin huzuruna çıktı. 14 kez sizlere icraatlarımızın, şehirlerimizi nereden nereye taşıdığımızın, yaptıklarımızın ve yapamadıklarımızın hesabını verdik. Milletimizin onayıyla hizmet yolculuğuna devam ettim. Milli geliri 3 bin 500 dolardan, 11 bin dolar seviyesine birlikte çıkardık. Türk siyaseti üzerinde vesayet gölgesini 2010 ve 2017 halk oylamasıyla beraber kaldırdık.  IMF'ye borcu sıfırladık. Şimdi borcumuz yok. Bay Kemal 'IMF'nin kapısına giderler' diyor. Bay Kemal o CHP'nin işi. Onların kapısına siz gittiniz. Bizi, siz borçlu kıldınız, sizin borçlarınızı biz sildik. Ekonomiyi teslim ettiğiniz soyadı Derviş olan nerede şimdi? Nerede kayıp yok. Onu gönderenlerin yanında şimdi Amerika'da".

'EĞER KİM BUNA 'SERBEST PİYASA' DİYORSA ONU GELSİN KÜLAHIMA ANLATSIN'

Erdoğan, tanzim satış noktalarına değinerek, "Kardeşlerim bu oyunları biz bozduk. Tezgahlar kuruyorlar. O tezgahları da bozduk" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz sömürü düzenlerine aracı olamayız. Vatandaşın sömürenlerle beraber olamayız. Eğer kim buna 'serbest piyasa' diyorsa onu gelsin külahıma anlatsın. Benim alanım ekonomi özel sektörden de gelmiş biriyim. Neyin ne olduğunu bilirim. Kimse kusura bakmasın vatandaşın hakkını yedirmeyiz" dedi.

'MİLYONLAR MEYDANLARA DÖKÜLMÜŞ, 'BENİM DE HABERİM OLSAYDI GELİRDİM' DİYOR'

Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi gecesini hatırlatarak, şöyle dedi: "CHP'ye gönül veren arkadaşlarıma da sesleniyorum. Ne olur başınızı iki elinizin arasına alın. Bu adam böyle bir adam. Buna artık gereken dersi vermemiz lazım. Bu teröristlerle yan yana, onlarla omuz omuza. Beraber yürüyorlar."

İZMİR'İ ANLATTI

Eleştirilerini İzmir üzerinden sürdüren Erdoğan, "İşte İzmir de onlarla beraber. İzmir'de biz bunların karşısına Nihat kardeşimizi çıkardık. Tüm bu tahribatı kurtarmak için, körfez pislikten geçilmiyor. Şimdi İzmir gibi bir şehrimize bu yakışır mı? Susuzdu bir zamanlar, suyu da inanın ben getirdim. Neyle? DSİ ile getirdim. Demir yolları çalışmıyordu, İZBAN. Ona da Ulaştırma Bakanlığını soktum, orada da İZBAN'ı yaptım, gene biz yaptık ya. CHP'li kardeşlerime sesleniyorum. Bak hakikat gerçek budur, size şimdi bak aslan gibi Nihat Zeybekci'yi gönderiyoruz. Belediyecilik bizim işimiz. Bunlar bu işten anlamaz" dedi.

'ŞİMDİKİ KUYRUK YOKLUK KUYRUĞU DEĞİL, BEREKET, VARLIK KUYRUĞU'

CHP'ye yönelik eleştirilerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle dedi: "Bunların işi üç Y, yolsuzluk, yasak, yokluk. Diyorlar ki 'Ak Parti kuyruk getirdi'. Ha dur bakalım. İki kuyruk var. Birinci kuyruk yokluklar kuyruğu. Bu CHP'nin dönemine denk gelir. Yağ kuyruklarını bilirsiniz değil mi? Anneler bilirsiniz değil mi? Ekmek kuyruklarını bilirler. İktidarda işte CHP var, SHP vardı. Şimdiki kuyruk, yokluk kuyruğu değil, bereket, varlık kuyruğu. Nedir? Fırsatçılara ders verme kuyruğudur. Benim vatandaşım oraya geliyor, yüzde 50 ürünleri ucuza alıyor. Bugün Türk vatandaşları 70 ülkeye vizesiz gidiyorsa, bu dayanışmamızın gücüdür. Son 17 senede aramıza fesatçıların, ayrımcıların girmesine asla izin vermedik. Türkeye'ye tarihin en büyük başarılarını yaşattık. Allah'ın izniyle birlik beraberliğimizi koruduğumuz sürece aşamayacağımız, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yok. Meyve veren ağaç taşlanır. Elbette bizim bu başarılarımız milletimizi mutlu ediyorsa, başka kimi ülkeleri, içimizdeki kimi kişileri rahatsız ediyor. Eski Türkiye sevdalıları, hazımsızlık duyuyor. Bu ülkeyi kendi tapulu mülkü gibi görenler, para musluklarının kesilmesinden rahatsız oluyor."

'BİZİM TERÖR ÖRGÜTLERİNİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ YOK' DEMİYOR, DİYEMİYOR'

Erdoğan, CHP'de tuzun koktuğunu söyleyerek, şöyle dedi: "Geçen hafta biri çıkmış. 'Ak Parti'nin karşısında kim varsa onunla birlikte oluruz' diyor. Örgütün meclisteki temsilcileri ise 'şuralarda kazanacağız. Şuralarda da Ak Parti'ye kaybettireceğiz' diyor. Bundan CHP'nin hiçbir yöneticisi rahatsız olmuyor. Bu utanç karşısında CHP'nin başındaki zat bir laf etmiyor. 'Ne münasebet bizim terör örgütlerinin desteğine ihtiyacımız yok' demiyor, diyemiyor. FETÖ soruşturmalarında gözaltına alınan şaibeli ismi, Ankara'da bir ilçemize belediye başkan adayı yapıyorlar.  Ecdadımız 'et kokarsa tuz basılır, tuz kokarsa ne çare' diyor maalesef CHP'de tuz çoktan kokmuştur. CHP mevcut yönetim elinde, içine düştüğü ihanet çukurunda günden güne daha fazla boğulmaktadır. Ana muhalefet partisinin böyle bir duruma düşürülmesi gerçekten üzüntü vericidir."

Kaynak: Diyarbakır Söz