Erdoğan'dan Akşener'e: Utan utan!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP ile Denizli'de ortak miting yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i kendisine yönelik sözleri üzerinden eleştirdi. Erdoğan, "Ben güya HDP'ye oy veren Kürtleri terörist ilan ediyor muşum. Artık baktılar ki tutmuyor hiçbir şey, bu yalana başvurdular. Ama aynısını Meral Hanım da yapıyor. Utan utan, sen ne terbiyeden muafsın ya?" dedi.

Erdoğan'dan Akşener'e: Utan utan!

DİYARBAKIR-Partisinin mitingine katılmak üzere öğle saatlerinde Mardin'e, akşam da Siirt'te adeta çıkarma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk durağı Mardin havalimanı oldu. Vali Mustafa Yaman, milletvekilleri ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Buradan otobüsle kent merkezine hareket eden Erdoğan, mitingin düzenlendiği 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'na kadar vatandaşların sevgi gösterisi eşliğinde geldi. Yol boyunca kendisini bekleyenlere el sallayıp seladı,  çocuklara da çeşitli oyuncaklar hediye etti.

Mitingin yapıldığı alana yaklaşık 1 saatte ulaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanda çalınan 'Haydi Türkiye' isimli seçim şarkısına eşlik etti. Mardin'den övgüyle bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kaderi kaderimiz, yarası yaramız, sevinci sevincimiz olan Mardin. 'Camiler, kiliseler, yarim geldi deseler. Tende bir canım kaldı verim isteseler.' İşte böyle diyen vefalı Mardin'i yürekten selamlıyorum. 7 bin yıllık tarihi, 7 ayrı kültürü, 7 ayrı dili, 7 ayrı inancı bünyesinde ahenkle barındıran bu şehir, sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın gözbebeğidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alanın ön bölümünde yüksek sesle "Seni seviyorum" diyen bir vatandaşa, "Ben de seni seviyorum. Seviyorum be. Menfaat için değil ha, Allah için seviyorum. Beni yaradan Allah, sizleri yarattığı için seviyorum" diye cevap verdi.

'17 YILDA MARDİN'E 28 KATRİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK'                                  

Mardin'e yapılan ve yapımı devam eden yatırımları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak seçimde 'gönül belediyeciliği'ne destek isteyerek, şöyle konuştu: "Gelin kardeşliğimizi Mardin'de en yüceye çıkaralım. Gelin Mardin'i maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı haline getirelim. Mardin, 31 Mart'ta istikrarımıza, istiklalimize, istikbalimize göz dikenlere dersini veriyor musun? Mardin, 31 Mart'ta milli iradeye sahip çıkıyor musun? Mardin, 31 Mart'ta tavazzuh, samimiyet ve gayretle, memleket işi, gönül işi diyor muyuz? Mardin, 31 Mart'ta mührü, gönül belediyeciliğine vuruyor muyuz? Mardin, 31 Mart'ta büyükşehirde ve ilçelerimizde belediye başkan adaylarımıza sahip çıkıyor muyuz? Maşallah, mübarekallah."

'VATANDAŞIMA HAYATINI ZEHİR ETTİLER'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütünün tahrip ettiği bölgeleri yeniden inşa ettiklerini anlattı. PKK'nın desteklediği HDP'li yöneticilerin, vatandaşa hayatı zehir edip, yaşam hakkını elinden aldığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu terörle olmuyor. Bu teröristlerin destek vermiş olduğu HDP ile olmuyor. Bunlar, buralarda belediye başkanlığı yapmadı mı? Yaptıkları hizmet hiç. Ama bak kayyuma devrettikten sonra şu Mardin'in çevresi nasıl değişti görüyorsunuz değil mi? 60 bin metrekare Millet Bahçesi'ni de yaptık mı? Benim Mardinli kardeşime bunlar yakışır da onun için. Şimdi anne, baba ve yavrularımızı alıp oralarda eğleneceksiniz, dinleneceksiniz. Bu sizin hakkınızdı. Ama terör örgütünün desteklemiş olduğu HDP'li belediyeler, çukur kazdılar, çukur. İş makineleriyle kanal açtılar, kanal. Niçin? Benim vatandaşıma hayatını zehir ettiler, vatandaşımın yaşam hakkını elinden aldılar."

GÜNEY HIZLI TREN PROJESİ

Erdoğan, Güney Hızlı Tren Projesi ile Mardin'i Ankara ve İstanbul ile bağlayacaklarını aynı hattın Diyarbakır'dan da geçeceğini açıklayarak, şunları söyledi:

"Mardin- Yeşilli- Ömerli- Midyat yolu ile bağlantı yolunu ise birkaç yıla kadar tamamlıyoruz. Gaziantep, Karkamış, Nusaybin demiryolunu ve Şenyurt, Mardin arasını komple yeniledik. Yapımı süren Karaman, Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep hızlı tren projemiz, Şanlıurfa'dan sonra Mardin'e, oradan Habur'a kadar uzanacak. Ayrıca bu hattı Diyarbakır ile de bağlayacağız. Güney Hızlı Tren Projesi olarak hayata geçireceğimiz bu projemizde hızlı trenle Mardin'i, Ankara ve İstanbul'la buluşturmuş olacağız. Diyarbakır Mazıdağı Demiryolu İltisak Hakkı projemizi bu yıl içinde yapımına başlıyoruz."

'UTAN UTAN, SEN NE TERBİYEDEN MUAFSIN YA?'

Erdoğan, oluşturdukları 'Millet İttifakı' kapsamında Denizli'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte ilk kez dün ortak miting yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de kendisine yönelik sözleri nedeniyle eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Şimdi bir yalan uydurdular. Ne biliyor musunuz? Ben güya HDP'ye oy veren Kürt'leri terörist ilan ediyor muşum. Artık baktılar ki tutmuyor hiçbir şey, bu yalana başvurdular. Ama aynısını Meral Hanım da yapıyor. Meral Hanım da dün Denizli'de utanmadan, sıkılmadan benim Denizlili kardeşlerime terörist dediğimden bahsediyor. Utan utan, sen ne terbiyeden muafsın ya? Şu anda avukatlarımı da görevlendirdim. Asla ve katta. Benim işim yöneticilerle halkımla değil. Ve yöneticilerle derken ekranlarda bakın şimdi teröristler burada."

'İNŞALLAH 31 MART BUNLARIN SONU OLACAK'

Konuşması sırasında HDP'li milletvekilleri ile PKK'nın sözde yöneticilerinin konuşmalarını içeren görüntüleri alandakilere dev ekrandan izleten Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ne diyor; 'Kürdistan'da oyları HDP'ye vereceksiniz ama batıda da AK Parti'yi ve MHP'yi yok edeceksiniz' Kim bunu söyleyen? HDP'nin eş başkanı. Değerli kardeşlerim soruyorum sizlere? Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Ha bu adam çok meraklıysa Kuzey Irak'ta Kürdistan var. Buyursun oraya gitsin." Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından alandakilere kenevir torbasında Rize çayı dağıttı.

ERDOĞAN, SİİRT'TE KONUŞTU

Erdoğan, Mardin ziyaretinin ardından Siirt'e geçti. Siirt'te büyük sevgi gösterileriyle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisince 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı.

Yağmur altında kendisini dinlemeye gelenlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siirtlilerin eniştesi ve milletvekili olmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Alandakilerin Regaib Kandili'ni kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize sahip çıkan Siirt, eniştesi ve milletvekili olmaktan daima gurur duyduğum Siirt, bugün sizleri bir kez daha yürekten selamlıyorum. Tam 11 ay sonra yeniden Siirt'in misafiri olmanın memnuniyeti içindeyim" dedi.

'MİLLETİYLE YÜRÜYEN BİR SİYASİNİN AŞAMAYACAĞI ENGEL YOKTUR'

Milletiyle yürüyen bir siyasinin üstesinden gelemeyeceği hiçbir badire olmadığını ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biliyorsunuz muhabbetten Muhammed oldu hasıl, Muhammed'siz muhabbetten ne hasıl. Onun için şu muhabbet çok önemli. Bize 17 yıldır Siirt'le beraber tüm Türkiye'ye birbirinden önemli eserler kazandırma gururunu yaşatan da yine aramızdaki sevgidir. Bizi ayakta tutan, her türlü saldırıya karşı direnme gücü veren de karşımdaki şu uhuvvet tablosudur. "

'DOĞRUDAN CANIMIZA KAST EDİLDİĞİ GÜNLER YAŞADIK'

Erdoğan, siyasi hayatı süresince pek çok darbe girişimiyle karşı karşıya kaldıklarını anlatarak, "Bu süreçte birçok saldırıyla, birçok antidemokratik müdahaleyle, gizli açık pek çok darbe girişimiyle karşılaştık. 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi doğrudan canımıza kast edildiği günler yaşadık. Burada, Siirt'te okuduğumuz bir şiirden dolayı hapis cezasına çarptırılarak siyasi hayatımızın bitirilmek istediği ve istendiği dönemleri gördük. Bu meydanda okudum o şiiri. Ve o şiiri okudum diye bizi içeri aldılar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, alandakilerin 'Bir daha, bir daha' sloganlarına karşılık "Ama birileri rahatsız olabilir" yanıtını verip şöyle devam etti: "Minareler süngü, kubbeler miğfer. Camiler kışlamız, müminler asker. Bir şey bizi sindiremez. Kar, boran, fırtına yüklense, biz yine imanıyla övündüğümüz ecdadımızla zaferleri taçlandıran bir milletiz. Unutmayın değerli kardeşlerim herkesin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır. Hiç şüphesiz Rabbimiz hesap yapanların en hayırlısıdır. Rabbimin lütfüyle milli irade düşmanlarının kapatmaya çalıştığı yolu açan da yine Siirt oldu ve yüzde 85 oyla evladını parlamentoya gönderdi. Bu bir rekordu. 'Muhtar bile olamaz' diye manşet attılar, kutlamalar yaptılar. Ama 16 yıl önce şahsıma verdiğiniz oylarla yine siz onların kursaklarında bıraktınız bu düşündüklerini. Siirt'te sonlandırılmak istenen hikayemize sizler 9 Mart 2003'te taze sayfa açtınız. Siz bize inandınız, güvendiniz, bize itimat ettiniz. Bizler de hamdolsun sizlerin güvenini boşa çıkarmadık, emanetinize asla hıyanet etmedik."

'DEMOKRASİMİZİ CHP VE HDP'YE RAĞMEN İLERLETTİK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin kronik sorunlarına çözüm bulmak yerine onlardan beslendiğini söylediği CHP ve HDP'ye rağmen gerçekleştirdikleri reformlarla demokrasinin standardını yükselttiklerini kaydetti.

'BU VATANI BÖLEMEYECEKSİNİZ, PARÇALAYAMAYACAKSINIZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i bir kez daha eleştirirken, "Bunların kılavuzu karga. Ben vatandaşıma  terörist diyecek kadar enayi miyim ya? Diyor ki 'Bu HDP'ye oy verenlere de terörist dedi.' Hayır. Şimdi gelin bakın izleyin" diyerek HDP'li yöneticilerin konuşmalarını içeren videoyu alandakilere izletti. AK Parti'nin kuruluşunda Meral Akşener'in de kendileriyle birlikte yola çıkanlardan olduğunu söyleyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şimdi bunlar, aklını hırsının esiri yapanlar hariç bugün herkes gerçeği görüyor. Hayata ideolojik kalıplarla bakanlar dışında elini vicdanına koyan her bir vatandaşımız şu hakikati kabul ediyor. 2002'nin Türkiye'si ile 2019'un Türkiye'si arasında dağlar kadar fark var."

'MESELE YIKMAK DEĞİL, İHYA ETMEKTİR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sadece bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını azaltmadıklarını, biriken sorunlara da çözüm ürettiklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Bu ülkede taş üstüne taş koyanın bizim başımızın üzerinde yeri var. Mesele belediyenin kepçeleriyle teröristler için çukur açmak, yol kapatmak değil, altyapı yapmaktır. Mesele belediyenin kamyonlarıyla bomba taşımak değil, çöpü taşımak, sokaklardaki pisliği temizlemektir. Mesele vatandaşın vergisini Kandil'deki terör baronlarına aktarmak değil, o vergilerle insanımıza hizmet etmektir. "

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının son bölümünde Siirt ve ülke genelinde yapılan yatırımları  anlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz