GÜL'ÜN GEZİSİ FARKLI BİRGEZİ DEĞİLDİ

GÜL'ÜN GEZİSİ FARKLI BİRGEZİ DEĞİLDİ

GÜL'ÜN GEZİSİ FARKLI BİRGEZİ DEĞİLDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır ziyaretinin farklı bir gezi olmadığını söyledi. Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye attığı çamurdan sıyrılmaya çalıştığını ifade etti.

Mustafa Elitaş, partisinin Kayseri il teşkilatı tarafından düzenlenen 'İl Danışma Meclis Toplantı'na katıldı. Elitaş, 2010 yılının son gününde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır'a düzenlediği gezinin medya tarafından farklı bir şekilde yorumlandığını kaydetti. Elitaş, şöyle konuştu: "Sayın Cumhurbaşkanı'mız 2010 yılının sonunda Diyarbakır ilimizi ziyaret etti. Cumhurbaşkanı'mızın ziyaretini medya farklı şekilde tasvir etti. Cumhurbaşkanı'mızın bu ziyaretinin Erzurum ziyaretinden, Adana ziyaretinden, Kayseri ziyaretinden farklı bir şekilde değerlendirilmesi yanlıştır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde, 81 ile herhangi bir anlam yüklemenin, mesaj ifade etmenin bir manası olduğunu düşünmüyorum. Biz Türkiye'nin tek devlet, tek bayrak ülkesi adı altında hiçbir şeyi kabul etmeyiz. Bu konuyu tartışmayız aynı zamanda. Türkiye'nin resmi dili Türkçedir. Başka hiçbir dilin konuşulması mümkün değildir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye yönelik ortaya attığı iddialara da değinen Elitaş, şunları söyledi: "CHP lideri Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Mehmet Özhaseki'ye yönelik ortaya attığı çamurları, incelemeden, hassasiyet göstermeden, dikkat etmeden yapmıştır. Başkanımıza atılan bu çamuru kendine atmış olarak nitelendiriyoruz. Bu işten sıyrılma yoluna gidiyor. Kendisine kılavuzluk yapan şahsın yanında o da düşmüş durumda. Onun adı Kemal bir çare bulur."

Kaynak: Diyarbakır Söz