Süleyman Soylu: HDP, MHP, CHP birlikte iktidar kurun

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, tek başına iktidarın Türkiye'ye katkısı olmadığını ve ülkeyi diktatörlüğe götürdüğünü düşünerek koalisyon öneren muhalefet partilerine birlikte hükümet kurma çağrısında bulunarak, "Hadi HDP, MHP, CHP birlikte iktidar kurun. Birlikte iktidar olmayı deneyin, Türkiye'nin meselelerini çözün" dedi.

Süleyman Soylu: HDP, MHP, CHP birlikte iktidar kurun

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş'ta partisinin Temmuz ayı İl Danışma Meclisi'ne katıldı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen, Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, milletvekilleri, belediye başkanları ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan Süleyman Soylu, muhalefet partilerini eleştirdi. Muhalefet partilerine bir araya gelerek hükümet kurma çağrısında bulunan Soylu, şöyle dedi: "Bugünkü tablo, milletimiz bize yüzde 41 oy verdi. Madem bugün siz koalisyon öneriyordunuz. Madem tek başına iktidarın Türkiye'ye bir katkısının olmadığını, Türkiye'nin diktatörlüğe götürdüğüne inanıyordunuz, hadi üçünüz beraber olun. Hadi HDP, MHP, CHP birlikte iktidar kurun. Birlikte iktidar olmayı deneyin, Türkiye'nin meselelerini çözün. Türkiye'nin meselelerini ortaya koyun. Bir aydan beri hala Türkiye'de 17-25 Aralık, canlı yayın organları üzerinden, değişim organları üzerinden Avrupa'dan, Amerika'dan, her yerden, güneydeki o şirin ve kendilerine sevimli gelen komşulardan hala Türkiye'de istedikleri oyunu kurabilmek için, kurguyu kurabilmek için Ak Parti iktidarını ve bu milletin iradesini yok sayan anlayışları ortaya koymaya çalışıyorlar."
Seçimlerde milletin Ak Parti'ye 'Dur' demediğini, 'Durmak yok, yola devam' mesajı verdiğini savunan Soylu, şöyle konuştu: "Bu muazzam kadrolara bu millet 'Dur' demedi. Bu millet bu muazzam kadrolara bir mesaj verdi; 'Durmak yok, yola devam' dedi. Biz çözüm sürecini de yerine getirdik. Bu çok açık ve nettir. Bundan hiç bir zaman şüphe ve endişe duymadık. Yaptığımız hiç bir şeyin sorgulanmasına elbette üzülmedik. Ama şunu söyleyeyim haksız sorgulamaların tamamına karşı çıkıyoruz. Ne yapmalıydık yani? Aynen Suriye'de olduğu gibi her tarafın parça pinçik olmasını mı sağlamalıydık? Ne yapmalıydık yani? Bu ülkede yıllarca ürettikleri gibi etnik kökencilik üzerinden, yıllarca ürettikleri gibi inanç değerlerimizi istismarı üzerinden, bu ülkede yıllarca ürettikleri yoksulluk ve fukaralık üzerinden yönetmelerine Ak Parti iktidarı, kıymetli Cumhurbaşkanımız, onun beraberindeki yol arkadaşları müsaade mi gerekirdi? Şunu açık yüreklilikle ifade etmeliyim; bakın nelerle karşı karşıya kaldığımızı bilmeniz açısından. Cumhuriyet'i hep beraber kurduk, bu millet kurdu, hem de her biriyle beraber kurdu. Cumhuriyet'in sağlam temeller üzerinden güç birliği içerisinde, birlik ve beraberlik içinde yükselmesini engellemek için türlü türlü tezgahlar ortaya koydular."
Süleyman Soylu, toplantının ardından partisinin İl Başkanlığı tarafından Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen Geleneksel Vefa İftarı'na katıldı. İftar yemeğinin ardından burada da konuşan Soylu, 13 yıldır ortaya koydukları mücadeleye devam edeceklerini ve bundan kimsenin endişe duymaması gerektiğini ifade ederek, "13 yıldır ortaya koyduğunuz bu büyük mücadeleyi aynı anlayış ve aynı istikamette hep beraber devam ettireceğiz. Hiçbir endişeniz olmasın. Yarına ait, partimizin geleceğine ait, ülkemizin geleceğine ait, hiçbir tereddüt içerisinde bulunmayın. Milletimizin iradesi ve milletimizin verdiği oy bizim başımız üzerinedir. Ne 2023’ten, ne 2053’ten, ne 2071’den vazgeçmedik. Dün 2023 diyorduk, bugün de diyoruz. Bu milletin söylediklerine riayet ettiğimiz ve bu milleti efendi gördüğümüz müddetçe aynı istikamette yürüyeceğimizden hiçbir endişeniz ve hiçbir endişeniz ve kuşkunuz olmasın" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA