Trump: İran'a yaptırımlar daha da şiddetlenecek

ABD Başkanı Donald Trump: Gelecek küreselleşmecilerin değil, vatanseverlerin olacak.

Trump: İran'a yaptırımlar daha da şiddetlenecek

Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu'nda konuşan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, "Ayrımcılık dünyada devam ediyor, harekete geçmek lazım. Bütün ayrım tarih boyunca olduğu, dünyada devam ediyor. Benim ülkem halkın iradesini her şeyin üzerinde tutan bir ülkedir. Ülkem açık ara dünyanın en güçlü ülkedir. Umarım bu gücü hiçbir zaman kullanmak zorunda kalmayız" dedi.

Trump, "Dünyadaki en büyük tehlike İran'daki baskıcı rejimdir. İran, Suriye ve Yemen'de kirli savaşların sponsorluğunu yapmaktadır. İran'ın nükleer silahlara ulaşmasını engellemek için ABD'ye ile yapılan berbat nükleer anlaşmadan çekildim. İran'a yaptırımlar daha da şiddetlenecek. İran liderlerinin tehdit etmeyi bırakmaları gerekiyor" diye konuştu.

New York'ta gerçekleşen BM Genel Kurulu toplantısında liderlerin konuşmaları başladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın konuşmalarından satır başları şöyle;

Çok iyi gidiyoruz diye düşünüyorum. İran'la neler olacak bekleyip görelim, ancak İran'a karşı güçlü bir pozisyonda olduğumuzu söyleyebilirim. Onlar da birşeyler yapacak, yapacakları şeyin onlar için akıllı bir şey olacağını düşünüyorum.

Gelecek küreselcilere değil, vatandaşlara ait olacaktır.

Ayrımcılık dünyada devam ediyor, harekete geçmek lazım. Bütün ayrım tarih boyunca olduğu, dünyada devam ediyor. Benim ülkem halkın iradesini her şeyin üzerinde tutan bir ülkedir. Ülkem açık ara dünyanın en güçlü ülkedir. Umarım bu gücü hiçbir zaman kullanmak zorunda kalmayız.

TİCARET SAVAŞLARI

Uluslararası ticareti geliştirmek adına adımlar attık. Adil ve dengeli bir ticaret istiyoruz. ABD uluslararası ticarette de reform yapmak istiyor. Çin'in 5 yıllık kalkınma planını geliştirmek için para çaldılar. Bu adaletsizliğe karşı çok büyük gümrük vergileri getirdi. Çin'le ilişkilerimizde dengeyi sağlamaya kararlıyız. Umarım her iki tarafın çıkarlarına olan bir anlaşmaya varılır.

İRAN DAVRANIŞINI SÜRDÜRDÜKÇE YAPTIRIMLAR ŞİDDETLENECEK

Dünyadaki en büyük tehlike İran'daki baskıcı rejimdir. İran, Suriye ve Yemen'de kirli savaşların sponsorluğunu yapmaktadır. İran'ın nükleer silahlara ulaşmasını engellemek için ABD'ye ile yapılan berbat nükleer anlaşmadan çekildim. İran'a yaptırımlar daha da şiddetlenecek. İran liderlerinin tehdit etmeyi bırakmaları gerekiyor.

İSRAİL VE KOMŞULARININ İLİŞKİLERİ NORMALLEŞMELİ

İsrail ve komşuları arasında ilişkiler normalleşmeli.Herkes savaşabilir, sadece en cesurlar barışı seçebilir.

'BAŞKAN OLDUĞUM SÜRECE ÜLKEME GÖÇMENLER GİREMEYECEK'

Her ülke sınırlarını koruma hakkına sahiptir. Güney sınırımızda 27 bin asker konuşlandırdık. Her ülke sınırlarını koruma hakkına sahiptir. İnsan kaçakçılarına para ödemeyin, çakallara para ödemeyin, kendinizi tehlikeye atmayın, çocuklarınızı tehlikeye atmayın. ABD'ye giremeyeceksiniz, ülkenize döneceksiniz. Başkan olduğum sürece ülkemize giremeyeceksiniz.

'MADURO KÜBA'NIN KUKLASI'

Son derece baskıcı rejimler altında yaşayan ülkelerin vatandaşlarına da yardımcı olacağız. Küba bunlardan biri. Diktatör Maduro Küba'nın bir kuklasıdır. Venezuela'ya bağımsızlığın geleceği günü bekliyoruz. ABD asla sosyalist bir ülke olmayacaktır. Güvenliğimizi korumak için yeni adımlar atacağız.

Sosyal medya ile halkın iradesi elinden alınıyor. Sosyal medya devleri insanların seslerini kesemez. Kadınların hakların savunan ülkeler daha zengin. Din özgürlüğü ABD için çok önemlidir. Tüm insanlar için din özgürlüğünü destekliyoruz. Dini özgürlükler için ülkelerle çalışıyoruz.

ABD vatandaşlarının silah sahibi olmasını engelleyecek uluslararası anlaşmalara asla imza atmayacağım. ABD vatandaşlarının silah sahibi olma hakkını koruyacağız.  Özgürlük sadece vatanseverlerin iradesiyle gerçekleşir.

Kaynak: Diyarbakır Söz