Turist sayısı 3 milyona çıkar

AK Parti'li İçten: "Terör Bittiğinde Diyarbakır'a 3 Milyon Turist Gelecek"

Turist sayısı 3 milyona çıkar

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, açılım süreci ile birlikte terör olaylarının bitmesinin ardından Diyarbakır'ın turist sayısının 50 binden 3 milyona çıkacağını söyledi.

DİYARBAKIR GELİŞİR

Bir program için geldiği Adana'da 'Bingöllüler Dayanışma Yemeği'ne katılan İçten, bir yıl sonra Diyarbakır ve Bingöl'ü kimsenin tutamayacağını belirterek, "Bizim Diyarbakır'da 572 tane sahabemiz, 3 bin 800 tane tescille eserimiz, 33 tane medeniyetimiz var. Koskoca İstanbul'un medeniyet sayısı 3, Diyarbakır'ın ise 33 tane. İlk surlarla çevrili en büyük şehir Diyarbakır'dır. Peki nasıl oluyor da buraya yılda 50 bin turist geliyor. Böyle bir şey olur mu? Yakınımızdaki Mardin'e 1 milyon turist nasıl gidiyor? Göreceksiniz 1 yıl sonra Türkiye'ye gelen 30 milyon turistten 3 milyonu Diyarbakır'a gelecek. 3 milyon kişi Diyarbakır'a gittiğinde, bir günde 100 Doları şehre bıraktığı zaman 3 milyar Dolar olacak. Şuanda Diyarbakır'ın milli geliri kişi başına 2500 Dolar. Ama 1 yıl sonra terör olayları bittiği zaman Diyarbakır'ın milli geliri 10 bin doların üstüne çıkacak. Kim o zaman Diyarbakır ve Bingöl'ü tutabilir" dedi.

TERÖR BİTERSE

"Bugüne kadar bu terör olayının bitmemesini isteyenler sadece kalkınmayı istemeyenlerdir" diyen İçten, "Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini istemeyenlerdir. Ama bu artık bitti. Şimdi Türkiye şaha kalkacak, güneydoğu ve doğuda ciddi yatırımlar olacak. Oralarda maden yataklarımız var, fabrikalar açılacak. Oranın dini turizminden de faydalanarak birçok turistik yatırımlar yapılacak" ifadelerini kullandı.

İçten, Güneydoğu bölgesine şuana kadar 35 milyar dolar baraj yatırımı yaptıklarını ve bu barajların 2015 yılında tamamlanacağına dikkat çekerek, "Bu barajlar bittiği zaman 3 milyon insan iş bulacak. Güneydoğunun işsizlik rakamı 750-800 bin kişi. Bu ne demektir? Biz Mardin'e de, Diyarbakır'a da, Şanlıurfa'ya da batı illerimizden işçi ithal edeceğiz" diye konuştu.

Güneydoğu'da akan kardeş kanının bitmesiyle birlikte her konuda gelişme sağlanacağını aktaran Cuma İçten, "Artık bizler çok rahatlıkla köyümüze gidebileceğiz. Şuan bazı köylerimize gidemiyoruz. Bazı köylerimizde 365 gün kalamıyorduk. Çünkü kendi insanlarımızla kavgamız vardı. İşte bunlar bitmiş olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz