Çocuklara moral etkinliği

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri ve DÜ Kültür Mutfağı Kulübünün iş birliği ile lösemi hastalarının da aralarında bulunduğu yatarak tedavi gören çocuklar için tiyatro gösterisi düzenlendi.

Çocuklara moral etkinliği

DÜ Kalp Hastanesi Konferans Salonu'ndaki programa, başta lösemi hastası çocuklar olmak üzere, çeşitli servislerde yatan minikler ile aileleri katıldı.

Tiyatro gösterisi ile moral bulan çocuklardan bazılarına bisiklet ve kitap hediye edildi.

 DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Kırbaş, güzel bir etkinlik için bir araya geldiklerini söyledi.

MORAL ETKİNLİĞİ

"Çocuklarımızı kısa süreliğine de olsa, bulundukları hastane ortamından, hastane psikolojisinden uzaklaştırabilmek, onları eğlendirip moral takviyesi yapmak için bu programı yaptık. Üniversite öğrencilerimiz bu etkinliği hazırladı." diyen Kırbaş, çocuklar eğlenirken ailelerin de mutlu olduğunu belirtti.

Kırbaş, bu tür programlara ilişkin çok olumlu dönüşler olduğunu, ayda bir böyle etkinlikler yapmaya çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Lösemi tedavisi gören çocuklardan Hüseyin Artçin, "Kurt adam ve Ali baba oyunlarını oynadık mutlu olduk. Daha önce böyle eğlenmemiştim." dedi.

Bisiklet hediye edilen lösemili hastası İrem Su, hediyeleri aldıkları için çok mutlu olduğunu belirterek, "Hikaye kitapları ve bisiklet hediye ettiler. Daha önce hiç bisikletim olmamıştı. Şimdi oldu. Bisiklet sürmeyi bilmiyordum, şimdi öğreneceğim." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz