Dü'de Hemşireler Günü Etkinliği

Dünya Hemşireler Günü nedeniyle Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) düzenlenen törende yılın hemşiresi seçilen Dilek Tekeş, gözyaşlarını tutamadı.

Dü'de Hemşireler Günü Etkinliği

Dünya Hemşireler Günü nedeniyle Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Hastanesi konferans salonunda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe D.Ü. Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, doktorlar ve çok sayıda hemşire katıldı. Açılış konuşması yapan Hastaneler Başhekimi Prof. Sait Alan, sağlık personellerine yönelik şiddet olaylarını kınayarak, "Son zamanlarda sağlık personellerine yönelik saldırılar yapılıyor. Biz doğrusu yasalarda eksiklik olduğunu düşünüyoruz ve verilen cezaların 2 veya 3 katına çıkartılarak caydırıcı olma niteliğini taşımasını istiyoruz" dedi.

HEMŞİRELER GÜNÜ

Prof. Dr. Alan, hastanenin son yıllarda çok önemli başarılara imza attığını ve bu başarıda özverili çalışan hemşirelerin payının yüksek olduğunu belirterek yönetim adına herkese teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından 289 yıllık hemşire olan Dilek Tekeş'e yılın hemşiresi plaketi verildi. Tekeş sahneye çağırıldığında hem şaşırırken hem de gözyaşlarını tutamadı. Yapılan plaket töreninin ardından hemşirelere Diyarbakır Güzel Sanatlar ve Spor Okulu öğrencileri tarafından mini bir konser verilerek eğlenceli dakikalar yaşatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz