Göz Sağlığın Koruyan Lensler Bulundu! Kullanılan Lenslerinde Ömrü oldukça uzun

Normal şartlarda lenslere günlük bakım gerekiyor. Akdeniz üniversitesi Prof. Dr. Arpaç ve ekibinin geliştirdiği özel sıvı sayesinde gözlerdeki lenslere ve göz protezlerinin kullanım süreleri 2 aya kadar arttırıldı. Prof. Arpaç verdiği röportajda günlük hayatta sık kullandığımız ürünler arasında lenslerin bulunduğunu belirtti.

Göz Sağlığın Koruyan Lensler Bulundu! Kullanılan Lenslerinde Ömrü oldukça uzun

Özellikle gözde bulunan protezin gündelik bakımını aksattığımızda çok rahatsızlık yarattığını belirten Arpaç, "Yeni geliştirdiğimiz ürün sayesinde antibakteriyel sıvılar sayesinde ürünlerin üzerlerini bir sıvı ile kaplamasını sağladık. Bu şekilde her gün temizlemek zorunda olduğumuz protezleri çıkarmamıza gerek kalmadı. Protezlerin 4-8 hafta kadar kullanılma ihtimali bile bulunuyor" dedi.

Prof. Dr. Arpaç, "Günlük kullanılan lensler bir süre sonra çöpe atılıyor veya uzun süre kullanılan lensler çıkarılıp dezenfekte edilmek zorunda kalınıyordu çünkü uzun süre kullanım göz alanında bakteri oluşmasına neden oluyor. Bu tür lenslerde antibakteriyel maddeyle kaplanıldığında 1-2 ay hiç dezenfekte edilmeden kullanılabilecek. Bu şekilde göz dezenfekte olarak mikrop kapması önlenmiş oluyor" ifadelerini kullandı.

Antalya Teknokent'teki şirketleri aracılığıyla ürünün patentinin alındığını da kaydeden Arpaç, seri üretime geçilmesi için çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz