İyi uyku için tavsiyeler

Kaliteli bir uyku düzenli bir günlük yaşamdan geçiyor. İyi uyumak ve gün boyunca zinde hissetmek için yapılması gerekenler belli.

İyi uyku için tavsiyeler

Kaliteli bir uyku düzenli bir günlük yaşamdan geçiyor. İyi uyumak ve gün boyunca zinde hissetmek için yapılması gerekenler belli.

İyi uyku için tavsiyeler

1. Her gün aynı saatte uyanın

Her gün farklı saatlerde uyumak uyku döngünüzü bozacaktır. Bundan kaçınmak için her gün yataktan çıkmak için ideal vakti belirleyin.

2. Işık, daha fazla ışık!

Uyanır uyanmaz yapacağınız ilk iş perdeleri açmak olmalı. Ne kadar güneş ışığı o kadar enerji!

3. Derin efes alın

Her sabah, daha enerjik ve iyi hissetmek için, nefes egzersizleri yapabilir ve güne daha zinde başlayabilirsiniz.

Öğlen rutini

1. Yeşil çay için

Kahve yerine yeşil çay tercih edin çünkü kahvenin yarısı kadar kafein içermekle beraber antioksidan olması ve daha birçok özelliği ile yeşil çay çok faydalı.

2. Omega 3 içeren yiyecekler tüketin

Yeni çalışmalar omega 3 yağ asitlerinin uyku sorunlarını çözmede etkili olduğunu göstermekte. Bu yüzden öğle yemeklerinde avokado, somon balığı ve keten tohumu gibi omgea-3 içeren besinler tüketmek daha iyi uyumanızı sağlar.

3. Egzersiz yapın

Aslında ezersizin zamanı yok. Sadece uyumadan önce yopun kardiyo çalışmamakta fayda var. Bunun dışında, gün içinde yapacağınız egzersiz daha iyi uyumanıza yardımcı olacaktır.

Akşam rutini

1. Dinlenmeye vakit ayırın

Hem bedeninizi hem zihninizi dinlendirmeniz önemli. Akşam saatlerinde sadece kendiniz için zaman ayırıp günlük yüklerinizi omuzlarınızdan atın.

2. Hafif beslenin

Akşam yemeğini hafif tutup belki biraz meyve yemek akşam için uygun olacaktır.

3. Elektronik cihazları kapatın

Yatağınıza geçmeden en az yarım saat önce televizyon, bilgisayar ve cep telefonunuzu kapatın. Küçük bir değişiklik olsa da daha kaliteli uyumanızda etkili olacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz