Kör olmayı bekliyor

34 yaşındaki Diyarbakırlı Meryem Pektanç, milyonda bir görünen Bilateral Keratakanunus hastalığına yakalandığı için kör olma tehlikesiyle karşı karşıya. Kornea nakli olmadığı takdirde gözlerini kaybedeceğini belirten çaresiz kadın, göz nakli olmak için destek bekliyor.

Kör olmayı bekliyor

34 yaşındaki Meyrem Pektanç , 5 yıl önce geçirdiği guatur ameliyatından sonra gözlerinin aşırı derecede ağırması ve gözyaşlarının sürekli akması sebebiyle gittiği doktorda hastalığını duyunca şok oldu. Milyonda bir görünen Bilateral Keratakanunus hastalığına yakalandı. Doktorların bir an önce kornea nakli olması gerektiğini söylediği   Meryem Pektanç, maddi durumlarının kötü olması nedeniyle çaresizliğe bürünmüş durumda.

 Dicle üniversitesi organ nakli merkezine başvuran Meryem Pektanç, yetkilerinin kendisini sıraya koyduğunu belirterek,görme riskinin ortadan kalkması için bağış beklediğini ifade etti.

KARDEŞİ DE AYNI KADERİ PAYLAŞIYOR

Meryen Pektanç,”5 yıl önce guatur hast lığından dolayı ameliyat oldum .Daha sonra Bilateral Keratakanunus hastalığına yakalındım. Doktorlar derhal kornea nakli olmamı söylediler .Dicle Üniversitesi beni sıraya koydu.Gözlerimde görme bozukluğu çok ilerlediği için ‘önce sağ sonra sol gözüne nakil yapacağız ‘dediler .Sıra bana gelse dahi maddi durumum olmadığı için ameliyat olamayacağım.Bir kardeşim de bu hastalığa yakalandı.Hayır, severlerden bana ve kardeşime yardım etmelerinin istiyorum .Yoksa kör olacağız.Hayatımız kararacak.” dedi.

ANNE AĞLAYARAK YARDIM İSTEDİ

Meryem’in annesi Felek Pektanç ise 2 çocuğunun aynı hastalığa yakalandığına dikkat çekerek, gözyaşlarıyla yardım istedi. Anne Pektanç,”4 çocuğum var. Bunları 2’si kör olma tehlikesi geçiriyor. Gözümün önünde eriyorlar. Çok üzülüyorum ama elimden bir şey gelmiyor. Maddi durumumuz kötü. Tek umudumuz devlet ve hayırseverlerdir. Onlar yardım etmezse 2 çocuğumun yarınları karanlık olacak. Allah rızası için yardım eli uzatılsın.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz