'Muhtar Tosun'un ölümü ihmal değil, anevrizma' açıklaması

Özel Marmaris Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ünsal Aybek, Karacasöğüt Mahallesi Muhtarı Erol Tosun'un (59) aort anevrizmasına bağlı olarak öldüğünü belirterek,doktor ihmalinin söz konusu olmadığını söyledi.

'Muhtar Tosun'un ölümü ihmal değil, anevrizma' açıklaması
Marmaris'e 25 kilometre mesafedeki turistik Karacasöğüt Mahallesi'nin muhtarı Erol Tosun, geçen 10 Nisan'da kahvede otururken ani karın ağrısı şikayetiyle yere yığıldı. Kahvedekiler, durumu 112'ye haber verdi. Evli2 çocuk babası Tosun, bir yandan da otomobile bindirilip, Marmaris'e götürülmek üzere yola çıkıldı. İlçe girişinde Tosun, 112 Acil servis ambulansına nakledilip, Marmaris Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan tahlil ve tetkiklerin ardından, iddiaya göre Tosun'un önemli bir şeyinin olmadığı belirtildi. Tosun, ailesinin isteği üzerine Özel Marmaris Hastanesi'ne sevk edildi. Burada, muhtar Tosun'un yüksek olduğu belirlenen tansiyonu düşürüldü. Rahatsızlığına kesin teşhis konulması için gerekli tahlil ve tetkikler yapıldı. Tahlil sonuçları beklenirken Tosun, ertesi gün yaşamını yitirdi. Yakınlarının, her iki hastaneden de şikayetçi olmaları üzerine cesedi otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Otopsi sonucu Tosun'un yüksek tansiyona bağlı aort damarının yırtılması sonucu yaşamını yitirdiği belirlendi.

'MUAYENELERİ NORMALDİ'


Tosun'un ölümünde ihmal olduğu iddiaları üzerine Özel Marmaris Hastanesi bir basın açıklaması yaptı. Özel Marmaris Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ünsal Aybek, hastanın devlet hastanesinde yapılan tetkiklerinin ardından sevkle kendilerine getirildiğini belirterek şöyle dedi:
"Hasta bize cumartesi günü akşam üzeri şiddetli karın ağrısı şikayetiyle geldi. Onun dışında herhangi bir bulgusu yoktu. Batın muayeneleri normaldi. Biz hastanın tedavisi için gerekli tetkikleri yapmaya başladık. Aradan 2 saat kadar geçti. Hasta birden fenalaştı. Solunumu ve kalbi durdu. Müdahale ettik fakat kurtaramadık. Hiçbir bulgu olmadan hastayı kaybedince otopsi istendi. Otoposi sonucunda kalpten çıkan ana damarın yırtılması olgusuyla karşılaştık. Bu anevrizma son derece ölümcül seyreder. Tanı konmadan hasta kısa sürede hayatını kaybedebilir."

Kaynak: Diyarbakır Söz