Öyle böyle değil, böbreğinden tam 98 adet taş çıkarıldı! Tıp dünyası şokta!

Sakarya'da böbreğinden 98 adet taş çıkarılan hasta, tıp dünyasını şok etti.

Öyle böyle değil, böbreğinden tam 98 adet taş çıkarıldı! Tıp dünyası şokta!

Sakarya'da özel bir hastanede gerçekleşen ameliyatla böbreğinden 98 taş çıkarılan hasta, sağlığına kavuştu.

Dört ay önce tedavi için gittiği hastanede tesadüfen böbreklerinde taş olduğunu öğrenen Halil Özsipahi (50), kentteki özel bir hastanede ameliyat oldu.

Üroloji Uzmanı Dr. Osman Metin ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyonda, böbreklerinden 98 taş çıkarılan Özsipahi, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Metin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de sınırlı sayıda merkezde gerçekleştirilen kapalı böbrek ameliyatları sayesinde sadece taş hastalıkları değil, böbrek yolu darlıkları, tümör ve kist gibi başka hastalıkların tedavisinin de mümkün olduğunu söyledi.

Vücutta herhangi bir kesik oluşturmadan yapılan tedavilerin hastayı çabuk iyileştirdiğine işaret eden Metin, şöyle devam etti:

"Tedavi edilecek bölgeye sadece bir delikten girilerek gerçekleştirilen perkütan renal cerrahiyle vücut yapıları fazla zarar görmediği için hastalar, 1-2 gün gibi kısa sürede hayata kaldıkları yerden devam edebiliyor. Önceleri bu tür ileri düzey operasyonlar için hastalar, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerdeki merkezlere gönderiliyordu. Şimdiyse bu şehirlerden merkezimize hasta kabul etmeye başladık."

Özsipahi ise 4 ay önce düştüğünü, çekilen tomografide tesadüfen böbreğinin taşla dolu olduğunu öğrendiğini belirterek ameliyattan 4 saat sonra ayağa kalktığını ve ertesi gün de taburcu olduğunu kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz