Risk kapıda

Sağlık Bakanı Koca: Risk kapıda, sınırda sahra hastaneleri oluşturuldu.

Risk kapıda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse karşı alınan tedbirlere ilişkin, "Sınır bölgesinde sahra hastaneleri oluşturuldu. Kum ve Meşhed geçmişi olanları 14 gün sınır ve sınıra yakın bölgede tutmak, ülke içine almamak yeni yaklaşımımız" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (Kovid-19) salgını ve tedbirlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olan Koca, “Şu ana kadar Türkiye'de herhangi bir koronavirüs vakasına rastlanmadı. Bu, rastlanmayacağı anlamına gelmez” dedi.

'RİSK KAPIYA GELDİ'

Virüse karşı hazırlıklarının olduğunu ve bütün illerde referans hastaneler oluşturduklarını kaydeden Koca, "Türkiye'ye girişi ne kadar geciktirebilirsek, bu süreçte ne kadar az etkilenebilir ülke olursak bizim için başarı olur. Başka ülkeler üzerinden gelip Çin'e uğrayan herkesi 14 gün gözetim altına alıyoruz. Bundan sonraki süreçte İran ile benzer durumu yaşayacağız. Risk kapıya geldi, son derece önemli. Bölgemizde her geçen gün artıyor yayılım. Tedbirlerimizi almamız, sınırdan girişleri önlememiz gerekiyor" açıklamasında bulundu.

‘SAHRA HASTANELERİ OLUŞTURULDU'

Sınır bölgesinde sahra hastaneleri oluşturulduğunu belirten Koca, “Kum ve Meşhed geçmişi olanları 14 gün sınır ve sınıra yakın bölgede tutmak, ülke içine almamak yeni yaklaşımımız. Kum ve Meşhed öyküsü ve teması olanları mutlaka karantinaya alıyoruz” diye belirtti. Koronavirüs vakalarının gizlendiği iddiasına ilişkin de konuşan Koca, “Tedavi zincirini bırakıp, 'Sonucunuz negatif, gidebilirsiniz' mi denecek? Böyle bir şey olabilir mi? DSÖ'den bir şeyi gizleyebilir misiniz? Gizlediğinizde bir daha dünyada bir yeriniz olabilir mi?” ifadesini kullandı.

Koca, “İran'dan gelen hiçbir yolcumuzun sonuçlarının pozitif olmadığını, hepsinin negatif olduğunu çok rahat söyleyebiliriz" dedi.

'KİŞİSEL HİJYEN VE EL YIKAMA ÇOK ÖNEMLİ'

Koronavirüsün grip gibi bulaştığını, özellikle şu dönemde kişisel hijyen ve el yıkamanın çok önemli olduğunu belirten Koca, devamında şunları söyledi: “Herkesin maske kullanmasına gerek yok ama gribi olan, soğuk algınlığı belirti ve bulguları olanlar bulaştırmamak üzere maske kullanmalı. Özellikle sağlık personelinin teması sebebiyle ciddi korumaya alınması gerekiyor, bütün tedbirlerle hizmeti sürdürüyoruz. Eninde sonunda bize de gelebilir demiyorum, bize de gelme durumu her an olabilir. Çünkü komşumuz İran'da ciddi bir salgın var."

Kaynak: Diyarbakır Söz