'Sigaraya hayır'

Diyarbakır'da 'Sigara Üretimine Hayır' Kampanyası Başlatıldı

'Sigaraya hayır'

Diyarbakır'da, 'Sigara üretimi insanlığa karşı işlenmiş suçtur' sloganıyla imza kampanyası başlatıldı.

Yeşilay Diyarbakır İl Temsilcisi Yasin Yıldız ile bazı üyeler, Yenişehir ilçesinde düzenledikleri basın toplantısının ardından, Ekinciler Caddesi üzerinde kampanyayı başlattı. Kampanyaya, gazeteciler de destek verdi.

SİGARAYA HAYIR

Yeşilay Diyarbakır Temsilcisi Yasin Yıldız, Türkiye'de sigaradan kaynaklanan hastalıklardan günde 300, yılda 120 bin kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Yıldız, Türkiye'de 30 milyon sigara tiryakisiyle 22 milyon alkoliğin bulunduğuna dikkat çekti.

Sigaraya bağlı hastalıkların tedavisi ve sigara içimine harcanan paranın, eğitime harcanan bütçenin iki katı olduğunu anlatan Yıldız, "Bu imza kampanyasına sigara içiminden rahatsız olan, sigara içen ve içmeyen tüm halkımızın, geleceğimiz olan gençlerimiz ve çocuklarımız için destek vereceklerini umuyor, bekliyorum. Kampanya süresince toplanan imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'ne göndereceğiz. Sağlık temelli söylemlerimizin yanında, hukuk temelli eylem ve söylemlerimizle ulusal ve uluslararası hukuk kurallarını da benimseyerek bağımlılıklara karşı bilinç üreteceğiz. Başlangıç olarak sigara üreticiliğinin insanlığa karşı suç olduğunu, bilahare tüm bağımlılık çeşitlerini üreten ve özendirenlerin insanlık suçu işlediklerini kamuoyuna anlatacağız." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz