Türkiye'de ilk biyonik göz ameliyatı başarılı!

Türkiye’nin biyonik göz ameliyatı, 20 yıldır tavuk karası adı verilen hastalıkla mücadele eden Dilek Ümran Öztürk adlı hastaya yapıldı. Öztürk, sadece gece ve gündüzü ayıracak kadar görme yetisine sahipken, dünyada şu ana kadar yaklaşık 150 kişiye uygulanan ''Argus II-Biyonik Göz'' yöntemiyle şekilleri yeniden seçmeye başladı.

Türkiye'de ilk biyonik göz ameliyatı başarılı!

Özel bir göz hastalıkları hastanesinin Medikal Direktörü Prof. Dr. loannis Pallikaris yönetimindeki ekip tarafından dünyada şu ana kadar yaklaşık 150 kişiye uygulanan ''Argus II-Biyonik Göz'' yöntemi ile ameliyat edilen 44 yaşındaki Öztürk, yeniden şekilleri görebilmenin mutluluğunu yaşıyor. Dünyada sayılı birkaç ülkede yapılan bu ameliyatı Türkiye'de ilk kez gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Prof. Dr. Pallikaris, ''Bu ameliyat için en uygun hastayı, yaklaşık 800 hasta arasından seçtik ve operasyonu başarılı bir şekilde tamamladık. 'Argus II' ameliyatlarında tıbbi ve yardımcı ekibin çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum'' dedi.

''Artık kızımı görebileceğim''                        

Kütahya'da yaşayan iki çocuk annesi Dilek Ümran Öztürk ise 1991 yılında evlendiğini, ilk çocuğunu doğurduktan sonra görmesinin azalmaya başladığını belirterek, “İlk kızımı 2-3 yaşına kadar gördüm. İkinci kızımı görme fırsatım hiç olmadı. Yaklaşık 20 yıldır sadece gece ve gündüzü fark edebiliyorum. Biyonik göz ameliyatı için seçildiğimi duyduğumda çok sevindim. Bir de hiç görmediğim ikinci kızımı görmeyi istiyordum. Bu şansı denemeliydim. Ameliyat sonrasında büyük gün gelmişti ve tüm ekip çok heyecanlıydık. Ameliyat başarıyla tamamlandı ve artık küçük kızımı algılayabiliyor, nesneleri yavaş yavaş fark edebiliyorum” diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Kaynak: Diyarbakır Söz