'BAL' gibi oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreter Vekili Adnan Ersan, 2 yıldır oynan Bölgesel Amatör Ligi'nin (BAL Ligi) hedefine ulaştığını söyledi.

'BAL' gibi oldu
TFF Bölgesel Amatör Karma Türkiye Birinciliği kuraları çekimi için Nevşehir'e gelen Adnan Ersan, BAL Ligi'nin 2 yıldır oynandığını ve sistemli hale geldiğine inandığını ifade etti.

Bu liglerde tek eksiklerinin bazı bölgelerde olumsuz fiziki şartlar, stat ve saha yetersizliği olduğunu kaydeden Ersan, BAL Ligi ile amatör futbola ilginin arttığını ve kalitenin yükseldiğini belirtti.

‘İLLERE HEYECAN GETİRDİ’ Ersan, şunları kaydetti:

“Bir eksiğimiz varsa o da fiziki şartlar, yani saha ve statlar. Onun dışında çok zor bir organizasyon gerçekleştirdik. Gerçekten Türkiye liglerine baktığımız zaman 126 profesyonel takım var ama maalesef 32 ilimizde profesyonel takımımız yok. Bu çok büyük bir eksiklik. Bu organizasyonu 81 ile yaydığımız için çok mutluyuz. Futbolun yaygınlaşması ve sürdürülebilmesi için önemli bir lig olduğuna inanıyorum. Tabi ki küçük eksiklikler var, bunlar fiziksel eksiklikler. Bunları da illerde bulunan mülki amirlerin yardımıyla düzeleceğine inanıyorum ve çok güzel bir futbol organizasyonu haline geleceğine inanıyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz