Bir umut daha söndü

Diyarbakırspor; 3.Lig’e, Kayapınar ve Erganispor BAL’e düştü. Bayrampaşa’ya 2-0 yenilen Büyükşehir ise 2.Lig şansını kaçırdı.

Bir umut daha söndü
İnanılmaz ama gerçek Diyarbakır artık Türkiye’nin ilk 3 liginde yok. Diyarbakır’da spora sahip çıkmayan kent yöneticileri ve belediyeler acaba ne düşünüyor?. Tüm kulüplerin kapısına kilit vurarak liglerden çekilmek mi lazım (!).

İKİ GÜN ARAYLA İKİ ŞOK Diyarbakır futbolda şok üstüne şok yaşıyor. Sezon içinde Kayapınar Belediyespor’un 3.Lig’den amatöre düşmesiyle sarsılan kent önceki gün Diyarbakırspor’un 3.Lig’e düşmesiyle yas havasına bürünmüştü. Diyarbakırspor’a sahip çıkmayan ve yerine alternatif yaratılması gerektiğini düşünen çevrelerin umut bağladığı Büyükşehir Belediyespor’un 2.Lig şansını yitirmesiyle son yıllarda tarihin en büyük depremini yaşayan Diyarbakır biraz daha dibe vurdu.

HİÇ BİR VARLIK GÖSTEREMEDİ İzmir’de Spor Toto 3.Lig 1.Grup Play-Off yarı finalinde Bayrampaşaspor’la karşılaşan Büyükşehir Belediyespor, rakibine 2-0 yenilerek geçen yıl olduğu gibi yine Play-Off’tan 2.Lig’i kaçırdı.

Maç boyunca hiçbir varlık gösteremeyen ve rakibin üstün futbolunu kabullenen Sarı-Kırmızılı takımı yıkan goller 32.dakikada Özkan ve 84’te Ziya’dan geldi.

32.dakikada Samet’in sağ kanattan yaptığı ortada Özkan kafayla topu ağlara yolladı :1-0.

84.dakikada kaleci Oğuz’un Emrah’a vermek istediği pas kısa düştü. Araya giren Ziya bu büyük hatayı affetmedi :2-0.

GEREKLİ DERSLER ÇIKARILACAK MI? Nüfüsün büyük bölümünün genç olduğu 2 milyonluk büyük şehir Diyarbakır’da son yıllarda siyasi çekişmeler ve kamplaşmalardan dolayı başta Diyarbakırspor olmak spora destek vermeyen kentin seçilmiş ve atanmışları bakalım bu acı tablodan sonra ne yapacak?.Özeleştiri yapıp doğru hamlelerle sporu afyon olarak görnek yerine düştüğü yerden kalkması için destek mi verecekler yoksa ‘futbol olmazsa da olur.Bizim için ayak bağı ‘ diyerek aynı tavrı sürdürecekker mi?.

Bu şartlarda altında Haziran ayında yapılacak spor konferansı reklam kokan hareketler mi veya yıllar sonra yapılacak 30 bin kişilik statta bu kentin AK Partili ve BDP’li seçilmiş ve atanmışları mı çıkıp top koşturacak?. Takdir onların.

SAFFET AZBAY

Kaynak: Diyarbakır Söz