Bodrum'da enduro heyecanı

TÜRKİYE Motosiklet Federasyonu (TMF) tarafından, Halikarnas Motor Sporları Kulübü'nün ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Enduro Şampiyonası 1'inci ayak yarışları Muğla'nın Bodrum ilçesinde başladı.

Bodrum'da enduro heyecanı
Dün magazin startının verildiği ve sıralama turlarının yapıldığı yarışlarda sporcuların mücadelesi nefes kesti. Fiziki ve mekanik dayanıklılık ön plana çıkarıldığı parkurdaki yarışlar için 4'ü kadın 226 sporcu müracaat ederken, sıralama turlarının ardından yarışa katılan sporcu sayısı 150 oldu Kızılağaç'taki doğal ve yapay engellerden oluşan parkurda 4 turdan oluşan yarışlarda bazı sporcular zor anlar yaşadı. Engellerden geçerken düşenlere görevliler ve sağlık ekipleri müdahale ederken, bazı sporcular kendi çabaları ile kalkıp yarışa devam etti.
Yarışları çevre il ve ilçelerden gelen yarış severler de ilgiyle izledi. Aydın'dan yarışa katılan torunu Mert Pehlivanoğlu'nu izlemek için gelen 74 yaşındaki Bedriye Pehlivaoğlu, "Torunumu desteklemeye geldim. Çok heyecanlıyım. Allah herkesin çocuğunu korusun" dedi.
TMF Asbaşkanı Hamit Dizman "Bodrum'un güzellikleri eşliğinde sporcular doğa ile mücadele ediyor. Küçük kazalar olsa da katılanlar büyük bir rekabet içerisinde yarıştı" dedi. 7 ayaktan oluşan Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 2'nci etabı 21-22 Mayıs'ta Fehiye'de yapılacak. 

DHA

Kaynak: DHA