Bulgar başkandan İlhanlı'ya davet

Diyarbakırlı iş adamı Fevzi İlhanlı’nın en büyük hissedarı olduğu Bulgaristan 1.Ligi’nin yeni takımı Etar’a Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’dan davet geldi.

Bulgar başkandan İlhanlı'ya davet

Bulgaristan 2.Ligi’nde şampiyon olarak tarihinde ilk kez 1.Lig’e çıkan ve geçtiğimiz günlerde isminin Etar Diyarbakırspor olarak değiştirilmek istenmesiyle gündeme gelen Bulgar kulübü yöneticilerinin Başbakan Borisov tarafından 20 Haziran Çarşamba günü kabul edileceği kaydedildi.

Kulübün sahibi Fevzi İlhanlı, 3.Lig’e düşme aşamasında olan ve maddi yönden zor günler geçiren kulübü devraldıktan sonra tarihi bir başarıya imza attıklarını söyledi.

ETAR DİYARBAKIRSPOR TARTIŞMASI

Bu başarının Bulgar spor kamuoyu ve medyasında geniş yankı bulduğunu belirten İlhanlı, “Bana ‘kulübün adını Etar Diyarbakırspor olarak değiştirmek ister misiniz?’ diye soruldu. Diyarbakırlı oluşumuzdan dolayı büyük gururla ‘Şartlar oluşursa neden olmasın?’ dedik. Maalesef benim kişisel görüşüm ve duygum yanlış yere çekildi. Bulgaristan’da işi siyaset malzemesi, ülkeler arası krize çevirmek isteyenler dahi oldu. Kulübün maddi olarak sahibi biziz ancak manevi sahibi temsil ettiğimiz bölge ve Bulgar halkıdır. Biz kulübü almadan önce ETAR FC zor günler geçiriyordu. Büyük bir yatırım yaptık. 1 yıl içinde 3.Lig’in kapısından alarak 1.Lig’e çıkardık. Başarımız büyük yankı uyandırdı. Bulgaristan başbakanı bizi özel olarak davet etti. Bizim için büyük onurdur. Biz de heyecanla bu davete icabet edeceğiz.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz