Deplasman kralı Urfa

Şanlıurfaspor, Spor Toto 2. Lig'de, rakip sahada en fazla galip gelen takım oldu.

Deplasman kralı Urfa
Şanlıurfaspor, Spor Toto 2. Lig'de, rakip sahada en fazla galip gelen takım oldu. Hafta sonu Gaziosmanpaşaspor'u deplasmanda 2-0 yenerek grubunda liderliğe yükselen Şanlıurfaspor, toplam 34 takımın mücadele ettiği ''Kırmızı'' ve ''Beyaz'' grupta, rakip sahada oynadığı 11 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 23 puan toplayarak deplasmanları lehine çevirmesini bildi.

 Şanlıurfaspor'u aynı grupta, 11 maçta 6 galibiyet 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 22 puan toplayan Bugsaşspor, 10 maçta 6 galibiyet 2 beraberlik ve 2 yenilgi ile 20 puan kazanan Altay ve 11 maçta 6 galibiyet 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 20 puan toplayan Turgutluspor takip etti.

Beyaz Grup'ta 7. sırada bulunan Turgutluspor, deplasmanda en fazla gol atma başarısını gösteren ekip unvanını aldı.

EN AZ YİYEN EKİPLER   Deplasmanda 11 maça çıkan ve 20 puan toplayan Manisa ekibi, rakip filelere 26 gol atarak deplasmanlardaki en golcü takım olma başarısını gösterirken, aynı grupta mücadele eden Balıkesirspor da 10 maçta 21 gol atarak, gol yollarındaki etkinliğini gösterdi. Deplasmanlarda oynadığı 11 müsabakada kalesinde sadece 6 gole izin veren Şanlıurfaspor ile aynı grupta mücadele eden Bugsaşspor ,en az gol yiyen ekipler oldu.

 Beyaz Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren Balıkesirspor 10 maçta, Başkent ekibi Bugsaşspor takımı ise 11 deplasmanda birer kez yenilerek, 2.Lig'in deplasmanda en az mağlup olan ekipleri oldu.

  EN BAŞARISIZI KOCAELİ   Beyaz Grup'ta son iki sırayı paylaşan Tokatspor ile Kocaelispor ve Kırmızı Grup'ta ligde kalmak için mücadele eden Adıyamanspor takımları 10 maçta deplasmanda galibiyetle tanışamayan ekipler oldu.

Topladığı 3 puanla ligin dibine demir atan ''Beyaz Grup''tan Kocaelispor, deplasmanda oynadığı 10 maçı da kaybederek puanla tanışamayan tek takım olarak dikkat çekti. Rakip sahada toplam 3 gol atarak deplasmanda en az gol atan takım olan Kocaelispor, söz konusu maçlarda kalesinde 47 gol görerek deplasmanlardaki en başarısız takım olarak dikkati çekti.

Kaynak: Diyarbakır Söz