Destek çağrısı

Kendi sahasında 1-0 yenildiği Darıca Gençlerbirliği’ni deplasmanda 2-1 yenerek finale kalan Diyarbekirspor destek çağrısında bulundu.

Destek çağrısı

3. Lig 3. Grup Play-Off’unda kendi sahasında 1-0 yenildiği Darıca Gençlerbirliği’ni deplasmanda 2-1 yenerek gol averajı ile finale yükselen Diyarbekirspor final maçına odaklandı. 13 veya 14 Mayıs’ta tarafsız sahada Sakaryaspor’la yapılacak final maçı için Yeşil-Kırmızılı ekipte geri sayım başlarken, takım dün kentte geldi. Taraftarların final maçına gelmeleri için valilik ve belediyeler başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar ile iş çevrelerine çağrı yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

‘Zoru Başararak Finale Kaldık’

3. Lig’deki üst üste 4. sezonunu yaşamakta olan takımımız yine üst üste 4. kez Play-Off’a kalmış ve Play-Off yarı final ilk maçında kendi sahasında 1-0 yenildiği Darıca Gençlerbirliği’ni rövanş maçında deplasmanda 2-1 yenerek finale kalmıştır. Böylece takımımız üste 2.kez olmak üzere toplamda 3.kez finale kalmıştır. Darıca’da tüm mücadele gücünü ortaya koyarak haklı galibiyete ulaşan ve turu geçerek finale kalan futbolcularımızı tebrik ediyoruz.

2.Lig’e Çıkmak İçin İnançlıyız

Bizim için asıl ve nihai mutluluk,başarı yıllardır kapısından döndüğümüz 2.Lig’e çıkmak olacaktır. Egemen futbol camiası ve otoriterler her ne kadar bizi favori göstermeseler de şans tanımasalar da biz takımımıza ve futbolcularımızın mangal gibi yüreklerine inanıyoruz. Allah’ın izni ve yıllardır bizimle beraber şampiyonluğu kılpayı kaçıran futbolcularımızın alın teri ile mutlu sona ulaşacağız diye düşünmekteyiz.

‘Herkes Elini Taşın Altına Koymalı’

Bu aşamadan sonra iş sadece bizlere ve futbolcularımıza düşmüyor. Bu iş artık memleket meselesi haline gelmiştir. Yıllardır saha içinde ve saha dışında bu kente,bu bölgeye ve bu kulübe yapılan haksızlıklara,adaletsizliklere bir kez daha maruz bırakılmamak için tüm kesimler ellerini taşın altına koysun. Onursal başkanımız tek başına olmasına rağmen bugüne kadar kulübümüzü kimseye muhtaç etmemiş,geldiğimiz bu noktada da futbolcuların ödemelerini yapmış ve şampiyonluk için tüm şartları zorlayarak en yüksek rakamı prim olarak açıklamıştır. Takımımızda şampiyonluğa olan inanç ve azim,kararlılık en yüksek seviyededir.

Vali Aksoy Ve Kent Yöneticilerine Çağrı

Kadim kent Diyarbakır’ın herkese nasip olmayan gurur verici etiketini taşıyan seçilmişlerden atanmışlara,iş adamlarından sivil toplum örgütlerine ve toplumun tüm kesimlere kadar herkesi final maçında takımımıza destek olmaya davet ediyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi bizler gelip geçiciyiz,kalıcı olan Diyarbakır’dır. Gelin hep beraber mücadele ederek takımımızı 2.Lig’e çıkaralım,ondan sonra kentin yararına ne gerekiyorsa bizler bunu yapmaya hazırız. Final maçının yeri bugün belli olacak. Ancak final maçı nerede olursa olsun bizim için fark etmez,bize düşen en iyi şekilde hazırlanarak hakkımız olan kupayı Diyarbakır’a getirmektir. Başta spor sevgisini bildiğimiz sayın valimiz Hüseyin Aksoy olmak üzere kentimizin milletvekillerini,belediye başkanlarını, bürokratlarını,iş adamlarını ve sivil toplum örgütlerini finale gidecek taraftarlarımıza fazla sayıda otobüs tahsis etmeye çağırıyoruz.

‘Amedspor’a Başarılar Diliyoruz’

Rakibimiz olan Sakaryaspor için şimdiden Sakarya’da sınırsız sayıda otobüs ve ulaşım imkanı tahsis edilmiş. Kentimize karşı sorumluluğu olan herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. 2 milyonluk kentin onuruna hep beraber sahip çıkalım. Kimin ne imkanı varda seferber etsin. Türkiye’nin her yerinde kalbi Diyarbakırspor için atan hemşerilerimiz ve bölge halkımız olduğunu biliyoruz. Tek yürek ve tek yumruk olmak için maçın yapılacağı şehre akın edelim. Gün birlik ve dayanışma günüdür. Gün kupayı Diyarbakır’a getirme günüdür. 2.Lig Play-Off’larında yarı finale kalma başarısını gösteren kardeş camiamız Amedspor’u da ayrıca tebrik ediyoruz. Dileğimiz Amedspor’umuzun da önce finale kalması ve ardında finali de kazanarak TFF 1.Lig’e yükselmesidir. Buna olan inancımız tamdır. “Bir şehir iki sevda” sloganı üst liglere terfi edelim.

Kaynak: Diyarbakır Söz