Diyar Hukuki Mücadele Başlattı

Diyarbakırspor A.Ş (Yeni Diyarbakır A.Ş), kulübü yıpratmaya yönelik yayınlar yapan korsan internet sitelerine karşı hukuk mücadelesi başlattı.

Diyar Hukuki Mücadele Başlattı

Yapılan açıklamada,”Takımımızın ligin ikinci yarısında gösterdiği çıkış ve son 13 maçta yenilmeyerek şampiyonluk için kentimizi umutlandırmasından sonra korsan yayın yapan bazı internet siteleri ve sosyal paylaşım ağlarında kulübümüzü yıpratmaya yönelik yayınlar dikkat çekmektedir. Tesadüf olmadığını, aksine organize olduğunu düşündüğümüz bu yayınlarla kulübümüzün ve takımımızın kurumsal kimliği hedef alınarak, mensuplarımızın moral ve motivasyonunun bozulması amaçlanmaktadır.” denildi.

KURUMSAL KİMLİĞE SALDIRI YAPILIYOR

Kulübün kurumsal kimliğine, mensuplarımızın kişilik haklarına saldırarak yıpratmayı amaçlayan bazı korsan internet sitelerinde yasal olarak zorunlu olan imtiyaz sahibi, künye ve iletişim bilgilerinin yer almamasının, gerek bu sitelerde ve gerekse sosyal paylaşım ağlarında hakaret edici, iftira ve yalan beyanlarla yazı yazanların gerçek kimliklerini gizlemesi olayın bir başka düşündürücü boyutunu ve vahametini ortaya koyduğu vurgulanan açıklamada,”Bu gibi olaylara maruz kalan tek kulüp olmadığımızı da biliyoruz. Bir çok kulübün bu saldırılara karşı başlattığı mücadele biz de dahil olduk ve Diyarbakır adliyesinde hukuki temsilcilerimiz aracılığı ile suç duyurunda bulunarak hukuk mücadelesi başlattık.

‘CEZAYİ YAPTIRIMLAR UYGULANMALIDIR’

Söz konusu korsan internet siteleri ve sosyal paylaşım ağlarında gerçek dışı beyanlarda bulunarak kulübümüzün kurumsal kimliğini ve mensuplarımızı aşağılamayı, hedef göstermeyi amaç edinen internet siteleri ve bunu yapan kişiler hakkında her türlü cezai yaptırımların uygulanmasını talep ettik. Bundan sonra da bu tür yayınlar ve kişilerin yaptıklarının cezasız kalmaması adına her türlü hukuki mücadele tarafımızda verilecektir.” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Spor Merkezi