“Diyarbekirspor şampiyonluğa ulaşmaya çalışacak”

4 yıldır mücadele ettiği 3.Lig’de her defasında 2.Lig’in kapısından dönerek şampiyonluğa ulaşamayan Diyarbekirspor,ulusal ve uluslar arası ayağı olan bir proje ile vizyon değişikliğine gitti.

“Diyarbekirspor şampiyonluğa ulaşmaya çalışacak”

Slogan ise,”Tüketen kulüpten üreten kulübe geçmek”.. UEFA Pro Lisans belgeli teknik direktör Gürpınar,”Kulübü uzun vadeli hedeflere taşıyacak bir projeye başladık” dedi.

ANA SPONSOR İLHANLI VİZYON DEĞİŞTİRDİ

2012-2013 sezonundan itibaren mücadele ettiği 3.Lig’de her sezona şampiyonluk parolası ile başladı,maddi olarak büyük harcamalar yaptı,önemli transferler yaptı ancak her defasında hedefi ıskaladı. 4 yıl üst üste Play-Off’a kalıp 3 yıl final ve 1 yıl yarı final oynadı ancak bu alanda bir ilki başarmasına rağmen bir türlü 2.Lig’e çıkamadı. Durum böyle olunca kulübün onursal başkanı ve sponsoru Feyzi İlhanlı,vizyon değişikliğine gitti. Yurt içi ve yurt dışı ayağı olan proje hayata geçirildi. Projenin başına da teknik adam olarak UEFA Pro Lisans belgeli teknik adam Necat Gürpınar getirildi. Teknik adam ve idarecilerden oluşan ekipte yurt dışında Hollanda,Almanya ve İngiltere gibi alt yapı, kurumlaşma alanında ekol haline gelen kulüplerde eğitim alan isimler yer alıyor.

‘HEDEF GENÇLERLE ŞAMPİYONLUKLARA ULAŞMAK’

Yeni vizyonun sloganı,”Tüketen değil üreten kulüp olmak.” Bu amaçla ilk olarak Diyarbakır’da bölgedeki gençlerin katılımı ile futbolcu seçmeleri yapıldı. Seçmelerin ikinci ayağı 12 Haziran’da İstanbul’da başlayacak. Diyarbekirspor’un amacı,gençlik akademisi haline gelmek,yurt içinde ve yurt dışından gelecek gençlerin umudu haline gelmek.Seçmelerin yanı sıra teknik heyetin yurt içinden ve yurt dışından izlediği gelecek vaat eden genç futbolcular tespit edilerek takıma kazandırılacak. Yeni sezonda hedef yine şampiyonluk olacak. Genç kadronun içine kariyeri ve kalitesi bilinen tecrübeli futbolcular transfer edilerek 4 yıldır ulaşılamayan şampiyonluğa ulaşılmaya çalışılacak.Kaynak: “Diyarbekirspor şampiyonluğa ulaşmaya çalışacak”

Kaynak: Spor Merkezi