Diyarbekirspor'da Taraftar Gerilimi!

Spor Toto 3. lig 3. gurup takımlarından Diyarbekirspor kulubü, Yeşil – Kırmızılı takımın destekçisi olan Azrailler Taraftar gurubunun külüple olan ilişkilerini kesti. Taraftar krizinde, Başkan Yapıcı'nın oğlu Süleyman Berat Yapıcı'ya bir grup taraftarın saldırmasının neden olduğu bildirildi.

Diyarbekirspor'da Taraftar Gerilimi!

12 Bingölspor karşısında 5-2'lik farklı galibiyet olarak üç puanın sahibi olan Diyarbekirspor'da sevinç yaşanırken, traftar krizi patlak verdi. Kulüp, Yeşil – Kırmızılı takımın destekçisi olan Azrailler Taraftar gurubunun külüple olan ilişkilerini kestiğini duyurdu.

Önceki gün oynanan Diyarbekirspor-12 Bingölspor maçı öncesi, üzücü olaylar yaşandı. Takımın destekcisiolan  taraftar grubu Azrailler'e mensup kişiler ile kulüp başkanı İhsan Yapıcı'nın oğlu Süleyman Berat Yapıcı arasında çıkan anlaşmazlık sonucunda, Yapıcı darp edildi.

MAÇ ÖNCESİ KAVGA

İddiaya göre bedava maç bileti konusunda çıkan kavga emniyetlik oldu. 10 kişinin saldırısı sonucu darp edilerek yaralandığına dair doktor raporu alınırken, Kulüp Yönetimi dün ortak bir karar alarak, olayı kınadı. Yeşil-Kırmızılı kulübün yaptığı açıklamada, söz konusu taraftar grubu ile olan tüm ilişkilerini kesildiğini duyurdu. "Bundan sonra hiç bir taraftar grubu ile bağlantılarının olmayacağını" duyuran Yönetim Kurulu, yaşanan saldırının vicdan ve ahlaka sığmayacak bir olay olduğu ifade edildi.

"KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR"

Açıklamada şöyle denildi;

"Kulübümüz hiç bir zümrenin ve kesimin tekelinde değildir. Kulübümüz ayrım yapmaksızın tüm kesimlere eşit mesafede olup halkımızın ortak paydasıdır. Kulübümüzün hiç bir grup ve taraftar derneği ile doğrudan ya da dolaylı olarak bağı bulunmamaktadır.

"KAPIMIZ HERKESE EŞİT ŞEKİLDE AÇIKTIR"

Takımımızın başarısını isteyen ve başarılı olmak isteyen tüm taraftarlarımıza kapımız açıktır. Toplumun tüm kesimlerinden ve halkımızdan maçlara gelerek takımımıza destek vermeleri çağrısında bulunuyoruz. Gelin hep birlikte takımımıza sahip çıkalım. Kulübümüzün bundan sonra da hiç bir grup ve dernekle bağlantısı olmayacaktır. Bu temelde bir kez daha halkımızı ve taraftarlarımızı hem iç saha hem de deplasman maçlarında kulübümüzü kayıtsız şartsız ve menfaat gözetmeden sahip çıkmaya davet ediyoruz..

Kaynak: Spor Merkezi