Dünya şampiyonu Kayaalp, öğrencilerle buluştu

Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp, "Her yerde bayrağımızı temsil ediyorum ve İstiklal Marşımızı okutmanın da gururunu yaşıyorum" dedi.

Dünya şampiyonu Kayaalp, öğrencilerle buluştu

Kayaalp, beraberinde milli güreşçi Haşim Baykara ile Siirt Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunca düzenlenen "Sporda başarı" konulu söyleşiye katıldı.

Burada konuşan Kayaalp, 6 yaşından beri güreş yaptığını ve 17 yıldır bu sporu sürdürdüğünü belirti.

Şimdiye kadar dünya ve Avrupa şampiyonalarında 30'a yakın madalya kazandığını kaydeden Kayaalap, "Her yerde bayrağımızı temsil ediyorum ve İstiklal Marşımızı okutmanın da gururunu yaşıyorum." dedi.

Yetiştiği, emek harcadığı ve başarı kazandığı güreş sporunda gençlere hizmet etmek istediğini anlatan Kayaalp, herkesin emek verdiği alanda ülkenin gelişmesi ve başarısı için bilgi ve birikimini harcamasının önemli olduğunu vurguladı.

Kayaalp şöyle konuştu:

" Yetenekli sporcuların nasıl bulunacağını, yetiştirileceğini ve nasıl başarı kazanılacağını, bunun için hangi imkanlara sahip olduğumuzun bilgi ve birikimine sahip olduğumu düşünüyorum. Eğer bir yere geleceksem onun hakkını vermem lazım. Eğer hakkını veremezsem ben o işi bir yıl sonra bırakırım. Eğer başka bir yere geçsem kendimi gösteremeyip gençliğime ve ülkeme faydalı olamazsam orayı yine bırakırım. Benim bireysel düşüncem budur. Şimdi minderde gücümüzle bu ülkeyi temsil ediyoruz o zaman da bu bilgi ve birikimimizi sadece güreşte değil bütün branşlarda yetişebilecek gençliğimize harcamayı çok isterim."

Sporcunun en iyi psikologunun kendisi olduğunu savunan Kayaalp, sporcunun kendisini motive etmesinin skora yansıdığını belirtti.

"En çok kullandığım yöntem sülük tedavisi"

Kayaalp, soru üzerine uyguladığı tedavi yöntemlerine ilişkin bilgi vererek, çok değişik bir tedavi yöntemi uyguladığına değindi.

"Kas yırtıklarında, yorgunluklarında en çok kullandığım yöntem sülük tedavisi. Bunu son 4 yıldır yapıyorum ve gayet de iyi sonuçlar elde ediyorum." ifadesini kullanan Kayaalp, bu yöntemi futbolculara da önerdi.

Milli güreşçi Haşim Baykara da Siirtli olduğunu ve çok sevdiği spor olan güreş için Ankara'ya taşındığını anlattı.

Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Murat Erman, Kayaalp ve Baykara'ya üzerinde fotoğraf ve isimlerinin işlenmiş olduğu Siirt tiftiği hediye etti.

***

Derik'te 25 voleybol ve basketbol sahası hizmete açıldı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Spor Toto Teşkilat başkanlıklarının, Mardin'in Derik İlçesi'ndeki okulların bahçesinde yaptırdığı 25 voleybol ve basketbol sahası hizmete açıldı.

Derik'te, Kaymakam Hakan Kafkas'ın girişimleriyle GAP Bölge Kalkınma İdaresi 5, Spor Toto Teşkilatı ise 20 voleybol ve basketbol sahasının yapımını üstlendi. Sahaların yapımı tamamlanarak öğrencilerin hizmetine açıldı. Kaymakam Kafkas, merkez ve kırsal mahallelerdeki okullarda eğitim gören öğrencilerin, spor yapmalarını da sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Çukursu Mahallesi eğitim gören 4'üncü sınıf öğrencilerinden Yusuf Ekinci ise ilk kez bir sahada spor yapma imkanı bulduğunu belirterek, "Bu sahanın yapılmasından dolayı çok mutluyuz. Voleybol ve basketbol oynama şansı bulduk. Yapanlardan Allah razı olsun" dedi. Çataltepe Mahallesi'nden 8'inci sınıf öğrencisi Sara Çetinkaya da köyde yaşayan kızların spor imkanlarının çok kısıtlı olduğunu ifade ederek, "Bu saha sayesinde biz de spor yapabilme fırsatı bulduk. Erkek öğrencilerle artık eşit şekilde spor yapabilme imkanımız var. Bunu sağlayan yetkililerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

***

 Amed Sportif’de teknik direktör arayışları

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Amed Sportif Faaliyetler’de teknik direktör arayışları devam ediyor.

Taner Taşkın’ın görevinden ayrılmasının ardından boşalan teknik direktör görevi için iki isim ön plana çıktı. Uzun yıllar Galataray ve Fenerbahçe’de forma giyen Fatih Akyel ve İsmet Taşdemir isimlerinden birinin tercih edilmesi bekleniyor. Amed Sportif Faaliyetler yönetiminin bu iki isimle temasa geçip görüşmelerde bulunduğu belirtildi. Diyarbakırlı eski futbolcular Murat Yiğiter-Şehmus Suna ikilisinden oluşan formül de konuşuluyor. Yeni teknik direktör belli olana kadar takımı Cumartesi günü Sancaktepe Belediyespor’la oynanacak maça alt yapı antrenörleri hazırlayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz