Basketbol'da Ege takımları fırtınası

Ege'nin basketbol liglerindeki takımları geride bıraktığımız sezonda fırtına gibi esti.

Basketbol'da Ege takımları fırtınası
Son 3 yılda kazandığı Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve lig şampiyonluğunun ardından bu sezon ilk kez Euroleague'de mücadele eden  Pınar Karşıyaka, Spor Toto Basketbol Ligi'ndeki diğer Ege takımı Muratbey Uşak Sportif'le birlikte bu sezon play off'a kalma başarısı gösterdi.
Erkeklerde bir alt kategiori olan Türkiye Basketbol Ligi'ndeki 6 Egeli takımdan 4'ü play off oynadı. Sinpaş Denizli, Gediz Üniversitesi ve Socarspor play off'a ilk turda veda ederken Best Balıkesir, önce Denizli'yi, ardından da Acıbadem Üniversitesi'ni mağlup etti.
Son 5 sezonunu Türkiye Basketbol Ligi'nde geçiren Best Balikesir, önümüzdeki sezondan itibaren Pınar Karşıyaka ve Uşak Sportif'le birlikte Spor Toto Basketbol Ligi'nde ter dökecek. Ege, 2 yıl önce Aliağa Petkim'in düşmesinden sonra ligde yeniden 3 takımla birden temsil edilecek.
Kadınlarda Edremit Belediyesi Gürespor 1'inci Lig'de 4 takımlı play off final grubuna kalarak Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin kapısından dönerken, Urla Belediyesi de play off tecrübesi yaşadı. Kadınlar Basketbol 2'nci Ligi'nde ise 5 Ege temsilcisi, 8 takımlı finallerde boy gösterdi. Kırçiçeği Bodrum Basketbol ve Becker 35 Albatros Spor, Final Grubu'ndan Kadınlar Basketbol 1'inci Ligi'ne çıkmayı başardı

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz