Futbolun Kraliçeleri Yenilgisiz Şampiyon!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kulübünün kadın futbolcuları, adeta futbolun kraliçeleri oldu.

Futbolun Kraliçeleri  Yenilgisiz Şampiyon!

 Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kulübünün kadın futbolcuları, adeta futbolun kraliçeleri oldu.

> İLK 16 TAKIM ARASINA GİRDİLER

>Diyarbakır Büyükşehir Belediyesporun 3. Ligde mücadele eden kadın futbol takımı Bu yıl oynadıkları 12 maçta 10 galibiyet ve 2 beraberlik alarak, ligi namağlup şampiyon tamamlayan takım, Türkiye’de 56 takım arasında ilk 16’ya girmeyi başardı. Ligde önemli başarıya imza atan futbolun kraliçeleri, 16 takım arasından ilk 4 takım arasına girerek, bir üst lige çıkmayı hedefliyor

>TABULARI YIKTILAR PROFESYONEL OLDULAR

> 6 yıl önce kurulan kadın Futbol takımı için, semt semt gezilerek kadın futbolcular seçildi. Seçilen bazı kadınların aileleri “kızlar futbol oynamaz ”diyerek karşı çıktı. Aileler, yapılan görüşmeler sonucunda ikna edildi. Sokakta futbol oynayan kadınlar, 6 yıllık süre içinde tabuları yıkarak, profesyonel birer futbolcu oldular.

> Futbolun kraliçeleri 6 yılda gösterdiği başarılı performansla adeta göz doldururken, bu yıl büyük bir başarıya imza attılar. 3. Ligde şampiyon olan kadınlar, Play Off mücadelesinde rakiplerini geçerek, bir üst lige yükselmek için büyük çaba harcıyor.

önderdi. 1-1

>37. dakikada ceza alanı dışında kullanılan serbest vuruşta Tunç Behram mükemmel bir frikik golüyle Yeni Diyarbakırspor’u 2-1 öne geçirdi.

>71. dakikada Yeni Diyarbakırsporlu Tunç Behram kaleciyle karşı karşıya kalarak topu ağlara gönderdi. 3-1

Kaynak: Diyarbakır Söz