Haksızlığa karşı susma

Ofspor-Tokatspor maçında Trabzon ekibi Ofspor’un 2’si kaleci ve 6’sı sezon boyunca yedek olmak üzere 14 futbolcuyla maça çıkarak Tokatspor’a 2-1 yenilmesiyle tarihinde ilk kez 3.Lig’e düşen Diyarbakırsporlu taraftarlar ayaklandı.

Haksızlığa karşı susma
Pazar günü tepki yürüyüşü yapılacak.

OFİS’TE SAAT 13.00’DA BAŞLAYACAK Ofspor-Tokatspor maçında şike yapılarak Diyarbakırspor’un Karadeniz dayanışmasıyla küme düşürüldüğünü düşünen Yeşil-Kırmızılı taraftarların 27 Mayıs Pazar günü saat 13.00’da Ofis Semtindeki Büyükşehir Belediyesi Konukevi önünde yürüyüşe geçeceği açıklandı.

Taraftar grupları adına açıklama yapan Diyarbakırspor Dernekler Birliği Başkan Yardımcısı Fırat Güneş,yürüyüşü organize etmelerindeki amacın hem oynanan masa başı oyunlarını protesto etmek ve hem de Diyarbakırspor’a sahip çıkmayan seçilmiş ve atanmışları eleştirmek olduğunu söyledi.

‘DEMEK Kİ AZİZ YILDIRIM HAKLIYMIŞ’ 3 Temmuz’da başlayan şike soruşturmasında Diyarbakırlı olan Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım’ı şaibeli yollarla Trabzonspor’un şampiyonluklarını gasp etmekle suçlayan Trabzon futbolunun Ofspor-Tokatspor maçında suçüstü yakalandığını belirten Güneş,”Maçlarda beyaz mendil sallayan,şikeye karşı protesto yürüyüşleri düzenleyenlerin gerçek yüzünü gördük. Mağdur olan başkasını mağdur etmez. Biz daha önce Trabzon’u çok sever ve daima sempati duyardık. Ancak Ofspor-Tokatspor maçındaki Karadeniz dayanışmasında gördük ki olay Diyarbakırspor olunca adalet,temiz futbol söylemleri lafta kalıyor. Beyaz mendil sallayanlar önce 20 Mayıs Pazar günü bulaştıkları çirkinliği temizlesin. Ofspor böylesine önemli 1 maçta 7 önemli oyuncusunu oynatmıyor.Trabzon gibi futbolun temel taşı olan yerde futbolcu bulamadıkları için (!) 2’si kaleci ve 6’sı bu sezon 11’de oynamamış 14 futbolcuyla maça çıkılıyor.

  ‘HERKES BU ONURLU DURUŞA KATILSIN’ Demek ki Aziz Yıldırım haklıymış. Demek ki bugüne kadar ahlaksızlıklara karşı direnen ve mücadele eden Aziz Yıldırımmış. Diyarbakırspor maçına tam kadro çıkan ve teknik direktörü Mehmet Birinci ile kulüp doktorunun hırsından futbolcularımıza küfür ettiği Trabzon Ofspor,Tokatspor maçında al gülüm ver gülüm yapıyor. Çok güzel bir tiyatro oynadılar. Pazar günü yürüyüş yapacağız. Geniş katılımlı olacak. Bu haksızlığa, bu düşmanlığa ve şaibelere karşı Diyarbakır’ı direnişe çağırıyoruz. Pazar günü saat 13.00’da yapacağımız yürüyüş ile tepkimizi ortaya koyacağız.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz