Mali kongre çağrısı geldi

Diyarbekirspor'a transfer olan Yusuf Yağmur'un basına yansıyan Amedspor Kulüp Başkanı Nurullah Edemen ve kulüpte yaşadıkları olumsuzlukları içeren, açıklamalarına yanıt geldi.

Mali kongre çağrısı geldi

6 yıl formasını giydiği Amedspor'dan ayrılarak, Diyarbekirspor'a transfer olan Yusuf Yağmur'un basına yansıyan Amedspor Kulüp Başkanı Nurullah Edemen ve kulüpte yaşadıkları olumsuzlukları içeren, açıklamalarına yanıt geldi.

Amedspor Kulübünden yapılan açıklamada, ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek, 8 Temmuz tarihinde yapılacak olan mali kongrenin takip edilmesi istendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

KURUMUN MİSYONU

Son zamanlarda sosyal medya ve basın kuruluşlarında, Amedspor Kulüp Yönetimine ve Eşbaşkanının iş insanı kimliğine yönelik çeşitli ithamların yer aldığını üzüntüyle takip etmekteyiz. Yönetim olarak bu platformlar üzerinden tartışmayı doğru bulmamamızın sebebi bu tür tartışmaların bizi temsil ettiğimiz kurumun misyonundan uzaklaştıracağını öngörüsüdür.

ŞEFFAFLIK İÇİNDEYİZ

Amedspor Kulübü’nün ülkede ki diğer tüm spor kulüplerinden farklı, anlamlı, değerli ve bir o kadar zor yönetilebilir olduğunun bilincinde olarak bu görevi üstlendik. Bu konuda ne olursa olsun yetersizliklerimizi minimize ederek bu takımı hak ettiği yere getirmenin çabasında olduk ve olacağız. Yaptığımız tüm çalışmalar konusunda şeffaf olunacağı ve her isteyen kesime doğru platformlarda hesap verilebilirlik temel ilkemiz olarak belirlenmiştir. Amedspor yönetimi olarak çatıştıran, ayrıştıran ve karalayan anlayışa hizmet eden tartışmalara katılmayacağımızı belirtmek isteriz.

ŞAMPİYONLUK SÜRECİNDE

Özellikle yönetimin şampiyonluğa odaklandığı bu süreçte asılsız iddialarla tartıştırılması manidardır. Bazı odakların emellerine hizmet etmeyi amaçlayan bu tartışma ve iddialara alet olanlar kendilerine ve Amedspor ’a zarar verdiklerinin bilincinde olması gerekiyor. Amedspor yönetimi, sporcusu, emekçisi ve taraftarı bir ailedir. Hepimizin amacı Amedspor menfaat ve çıkarıdır. Bu anlayıştan uzak bir pratik sergileyen kim olursa olsun bu aileyi karşısında bulacaktır.

MALİ KONGREMİZ VAR

Amedspor ‘un halkın takımı olduğunu bir daha belirtiyoruz ve hesabımızı ancak halkımıza vereceğimizin bilinmesini istiyoruz. İthamlarda bulunan ve bu ithamlara sebebiyet verenlerin alışık olmadıkları şekilde her yıl Mali Genel Kurul yapıyoruz. kulübün nasıl yönetildiğini ve mali verilere ilişkin şüphesi, kaygısı olan tüm kesimlere Mali Genel Kurul'da şeffaf olarak ilgili belgelerin sunulacağını ifade etmek istiyoruz.

Amedspor gönüllülerini ve kamuoyunu 8 Temmuz 12:00' de Diyarbakır Esnaf ve ch Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) toplantı salonunda yapacağımız Mali Genel Kurulumuzu takip etmeye çağırıyoruz.*

Kaynak: Diyarbakır Söz