Milli basketbolcu Hido parkelere veda etti

Amerikan Basketbol Ligi NBA’da 15 yıl oynayan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu aktif sporculuk kariyerini noktalama kararı alarak basketbola veda etti.

Milli basketbolcu Hido parkelere veda etti

Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, basketbol kariyeri boyunca  kendisine destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Amerikan  Basketbol Ligi'nde (NBA) aralıksız 15 yıl forma giyen ve halen milli formayı en  fazla taşıyan oyuncu olma unvanına sahip bir sporcu olarak gururla aktif  sporculuk hayatımı noktalama kararı aldım" ifadelerini kullandı.

Gelecek planlamasıyla ilgili de bilgi veren 36 yaşındaki Türkoğlu,  "Önümüzdeki dönemde Türk basketbolunun gelişimi için yeni görevler üstleneceğimi  ve yeni projelerimle ilgili en kısa zamanda bir açıklama yapacağımı belirtmek  isterim" şeklinde görüş bildirdi.

Öte yandan Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF)  Başkanı Harun Erdenay ile 16 Kasım Pazartesi günü bir basın toplantısı  düzenleyecek. Taksim Hyatt Regency Otel'de gerçekleştirilecek toplantıda, TBF'nin  geleceğe yönelik yapılanmasında yer alacak Türkoğlu'nun yeni görevi kamuoyuna  duyurulacak.

Toplantıda ayrıca, Erdenay tarafından TBF'nin yol haritasıyla ilgili  açıklamalarda bulunulacak.

MİLLİ BASKETBOLCU HİDAYET TÜRKOĞLU’NUN KARİYERİ

Basketbol kariyerine 1996-1997 sezonunda o dönemdeki adıyla Efes  Pilsen'de başlayan ve lacivert-beyazlı ekipteki dört sezonun ardından NBA'in  yolunu tutan Hidayet Türkoğlu, burada sırasıyla Sacramento Kings, San Antonio  Spurs, Orlando Magic, Toronto Raptors, Phoenix Suns ve Los Angeles Clippers  formalarını giydi.

NBA'deki ilk yılında "Yılın En İyi İkinci Çaylak 5'i"ne seçilen  Türkoğlu, 2008'de "En Fazla Gelişme Gösteren Oyuncu Ödülü"nü aldı. 2009'da  Orlando Magic formasıyla NBA finalinde mücadele eden Türkoğlu, NBA'de normal  sezonda 997, play-offlarda ise 98 maça çıktı.

Aynı zamanda milli formayı en fazla giyen oyuncu olan Türkoğlu'nun  kariyerinde milli takımla bir dünya ve bir Avrupa ikinciliği, kulüp formasıyla da  bir lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, bir Cumhurbaşkanlığı Kupası ve bir THY  Avrupa Ligi üçüncülüğü bulunuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz